Hollandse Nieuwe Thomas Laurén buigt naar het Oosten Hollandse Nieuwe Thomas Laurén buigt naar het Oosten

“Ik maak nummers in een roes”

Hollandse Nieuwe Thomas Laurén buigt naar het Oosten

“Ik maak nummers in een roes”

Hij noemt zichzelf Thomas Laurén, maar zeg maar gewoon Lauren, zonder accent op de ‘e’. “Het klinkt misschien stom, maar ik heb een accent aigu er op gezet om me een beetje te onderscheiden.” Want de Zutphense houseproducer denkt internationaal. Verhuisplannen naar Berlijn zijn al gemaakt. Deze week is hij Hollandse Nieuwe.

“Ik maak nummers in een roes”

Op zijn negende brak Thomas Laurén zijn been. Een pijnlijk moment, maar het pakte goed uit: in deze immobiele periode is hij in de ban geraakt van muziek en begon hij aan zijn eerste mixtapes. Tegenwoordig maakt hij zijn eigen muziek: diepe, emotionele house. Zijn ogen heeft hij op Berlijn gericht. Afgelopen herfst bezocht hij de stad en raakte hij direct verliefd. Verhuisplannen zijn er al. “Die stad ademt zoveel creativiteit uit, dat mis ik nog te veel in Nederland. Amsterdam is zeker goed bezig, maar daar vind ik het te druk. Het oosten trekt me toch meer. Ik wil er één of twee jaar blijven, om inspiratie op te doen.”

WIE OF WAT IS THOMAS LAUREN?
“Ik ben een producer, 24 jaar en woon in Zutphen. Ik ben nog half student, maar ik probeer fulltime met muziek bezig te zijn. Ik heb een paar jaar in Utrecht gewoond, maar dat was me te studentikoos. Nu maak ik een tussenstop bij mijn ouders in het oosten, aan het einde van dit jaar hoop ik naar Berlijn te verhuizen.”

VANWAAR DE NAAM?
“Lauren is mijn tweede naam. Het klinkt misschien stom, maar ik heb een accent aigu op de ‘e’ van Lauren gezet om me een beetje te onderscheiden. Maar het schept vaak verwarring, dus zeg maar gewoon Lauren zonder het accent op de ‘e’. Misschien haal ik het streepje ooit weg, maar voorlopig nog niet. Het staat nog mooi zo. Thomas Pieterse, mijn echte naam, zal ik nooit gebruiken. Dat klinkt te Nederlands en als artiest moet je niet nationaal gebonden zijn.”

3VOOR12 OORDEEL: diepe, uitgestrekte house, maar! Toch mag je nog één keer je been breken. Misschien levert dat wel een iets gedurfder, eigen geluid op.
“Ik kom pas kijken en tast dus nog een beetje af. Toch ben ik het er niet helemaal mee eens. Ik heb duidelijk een eigen geluid. Ik begon toen minimal en Awakeningstechno heet waren. Deze sound staat er haaks tegenop. Het heeft veel meer melodie en een vollere sound.”

KEUZES:
DJ- OF LIVE-SET?
“Ik doe allebei, maar ik kies toch voor een live-set. Je kunt een grandioze dj-set neerzetten, toch draai je dan andermans platen. In een live-set kun je compleet je eigen ding doen. Daar haal ik de meeste voldoening uit.”

KOMMANEUKER OF ONDERBUIK (EMOTIE)?
“Absoluut onderbuik. Tracks maak ik vaak binnen twee dagen. Muziek maken brengt mij in een bepaalde roes. De geluiden die ik dan produceer, zijn mijn geluiden. Daar leg ik me dan ook bij neer.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Omdat ik van muziek hou. Creativiteit vind ik een belangrijk onderdeel van mijn leven. Bij muziek pakt mijn creativiteit het beste uit.”

WAAR EN WAAROM MOETEN WE JE GAAN ZIEN?
“27 februari sta ik naast Laurent Garnier in Doornroosje, maar die avond is al uitverkocht. 8 maart sta ik met Len Faki in het Patronaat in Haarlem. Ik krijg mijn boekingen wel rond, ook breng ik dit jaar veel releases uit. Dus ja, het gaat goed. Waarom je me moet zien gaan? Omdat ik gewoon vet ben.”

Luister naar het gehele interview met Thomas Lauren in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12