Hollandse Nieuwe The Blue Shades is best jong voor zo'n oude sound Hollandse Nieuwe The Blue Shades is best jong voor zo'n oude sound

"Mensen denken vaak dat we een oude band zijn"

Hollandse Nieuwe The Blue Shades is best jong voor zo'n oude sound

"Mensen denken vaak dat we een oude band zijn"

Vier jongens uit Amsterdam van zo’n 22 en 23 jaar vormen samen The Blue Shades. Als je de opnamen van de band hebt gehoord verwacht je niet snel dat er zo’n jonge band achter zit. De sound is oud, bluesy, smerig en de zanger is gezegend met een strot uit de categorie Steven Tyler, Axl Rose en Robert Plant. The Blue Shades is deze week Hollandse Nieuwe.

"Mensen denken vaak dat we een oude band zijn"

Op de plaat klinken ze oud en doorleefd, maar ze zijn pas 22 à 23. Gitarist Moos Lamérus van Hollandse Nieuwe The Blue Shades: "We luisteren heel veel naar oude muziek. Het is een oude sound, maar er zit iets jeugdigs in. Vooral live." Erik Zwennes en Leonieke Daalder spraken met Lamérus over de essentie van muziek en het marketingcircus rondom sommige seventieshelden.

WIE OF WAT IS THE BLUE SHADES?
"The Blue Shades is een rauwe, rechttoe rechtaan rock ‘n’ rollband met een voet in de blues. Af en toe komt er een beetje funk bij kijken. We zijn een energieke band en spelen vanuit het hart.

WAAROM OUDE MUZIEK?
"Omdat de feeling die we daarmee hebben puurder is naar ons idee. De energie die toen in de muziek zat, die kunnen we meer voelen. Het ouderwetse idee dat er toen meer muziek gemaakt werd vanuit het hart. Mensen waren toen meer bezig met de essentie van muziek: iets overbrengen."

OORDEEL: LIEVER JONGE HONDEN DIE IETS DOEN MET DE SEVENTIES, DAN SEVENTIESHELDEN DIE VOOR HONDERD EURO PER TICKET ONZE POPZALEN EN STADIONS VERVUILEN. IEDER LAND VERDIENT ZIJN EIGEN WOLFMOTHER: NEDERLAND MAAK KENNIS MET THE BLUE SHADES, VOORAL LIVE!
“Ik vind het wel grappig klinken. Aan de ene kant sta ik er achter omdat er altijd de mogelijkheid moet zijn voor nieuw talent om zich te laten horen. En anderzijds ben ik er ook voor dat de grote helden hun publiek moeten kunnen bereiken. Ik vind het gaaf dat er oudere muzikanten zijn die nog met hun muziek bezig zijn. Het is alleen jammer dat het vaak zo’n marketingcircus wordt waarbij het lijkt alsof er nog een laatste slaatje uit iemands bekendheid wordt geslagen."

 

KEUZES:

PINKPOP OF FIELDS OF ROCK?
"Pinkpop."

BITTERE ERNST OF EEN VLUCHTIGE KNIPOOG?
"Vluchtige knipoog."

DE PLATENCOLLECTIE VAN JE VADERS GENERATIE OF DIE VAN JOUW GENERATIE?
"Mijn vader luistert veel naar klassiek en dat vind ik te gek, maar ik kies toch voor mijn eigen generatie."

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
"Wij willen muziek maken om de oude sound weer naar boven te halen. En we willen onze muziek natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen laten horen, omdat wij vinden dat het gehoord moet worden."

WAAR EN WAAROM MOETEN WE JULLIE GAAN BEKIJKEN?
"23 februari in Delft. Omdat wij een te gekke liveshow hebben en iedereen overdonderd wordt door ons optreden. Dat klinkt heel arrogant, maar de laatste optredens gingen heel goed."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12