Hoe meer zielen, hoe goedkoper de plaat Hoe meer zielen, hoe goedkoper de plaat

Lawn viert tienjarig jubileum

Hoe meer zielen, hoe goedkoper de plaat

Lawn viert tienjarig jubileum

Een optreden van het jubilerende Lawn zien, én hun nieuwe album mee naar huis voor maar tien euro. Als je straks samen met minstens 99 anderen in Vera, Ekko of Romein staat, heb je dat voor elkaar. Lawn bestaat namelijk tien jaar en viert de release van nieuwe plaat Silver met deze exlusieve 'package deal.' Gitarist Job van ’t Veer: "Uiteindelijk willen we een feestje bouwen met zoveel mogelijk mensen."

Lawn viert tienjarig jubileum

Voor tien euro een cd en een concert. Het Groningse Lawn pakt voor het aanstaande tienjarig jubileum van de band groots maar voordelig uit. Gitarist Job van ’t Veer legt uit: “Voor een tientje kun je naar onze show in Groningen, Utrecht of Leeuwarden komen. En dan krijg je het album erbij.”

“We willen een feestje bouwen zoals dat bij een tienjarig jubileum hoort,” aldus Van ’t Veer. “Een cd-presentatie, dat doet iedereen. Wij gingen nadenken over hoe we zoveel mogelijk mensen binnen kunnen krijgen en zoveel mogelijk cd’s kunnen verkopen. Toen kwamen we met dit idee.” Mocht je naar één van de shows willen, dan moet je je wel even via de website van de band aanmelden.

De shows hebben de naam Safe Haven meegekregen. Lawn zegt erop te vertrouwen dat een "fijne plaat met mooi artwork kan concureren met het downloaden van smoelloze MP3's; mits de prijs interessant is." En dus wil Lawn de opkomst van de Safe Haven-avonden laten matchen met de prijs van de nieuwe plaat.

De ‘packagedeal’ – de plaat voor zes euro, kaartje voor vier euro - geldt alleen als er honderd mensen naar de show komen. Of dat gaat lukken is via tellers op de site van de band te volgen. “Dat is de enige adder onder het gras,” zegt Van ’t Veer. “Maar je mag natuurlijk ook voor vier euro naar binnen zonder de plaat te kopen. Het is niet zo dat je persé tien euro moet betalen en anders maar thuis moet blijven. Uiteindelijk willen we een feestje bouwen met zoveel mogelijk mensen."

De nieuwe plaat van Lawn heet Silver en is opgenomen met de Britse producer Phil Vinall. Hij nam eerder platen op met Placebo dEUS en Snow Patrol. Lawn gaat op de plaat voor een meer songgerichte aanpak. "Mensen kennen ons van postrock en doe maar rustig aan," aldus Van 't Veer. "Maar daar waren we wel een beetje klaar mee. Een liedje moet meteen binnenkomen. Of zoals Vinall zegt: 'Een liedje moet je meteen de hand schudden.'"

De albumreleasefeestjes van Lawn onder de naam Safe Haven zijn op de volgende data:

6 maart Vera, Groningen
20 maart Romein, Leeuwarden
5 juni Ekko, Utrecht

Laat weten of je komt via http://www.lawn.nl/safehaven/

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12