Goud Graven met Latin Village: Wighnomy Brothers, Daniel Haaksman en L-Dopa Goud Graven met Latin Village: Wighnomy Brothers, Daniel Haaksman en L-Dopa

“Rosales klinkt zo mooi, daar kan ik uren naar luisteren”

Goud Graven met Latin Village: Wighnomy Brothers, Daniel Haaksman en L-Dopa

“Rosales klinkt zo mooi, daar kan ik uren naar luisteren”

Latin Village gaat na drie succesvolle edities in de buitenlucht, op 1 en 2 maart naar binnen: de Amsterdamse Westergasfabriek biedt het festival onderdak. Voor 3VOOR12 graaft creatief directeur en dj Rashid naar zijn favorieten in het archief. “Sinds mijn Wighnomy Brothers ervaring probeer ik ook in mijn muziek meer minimal geluiden te brengen.”

“Rosales klinkt zo mooi, daar kan ik uren naar luisteren”

Latin Village krijgt op 1 en 2 maart een dak boven het hoofd. Na drie succesvolle edities in de buitenlucht vindt het festival van de broers Mo en Rashid Sahib voor het eerst binnen plaats: in de Amsterdamse Westergasfabriek. De broers vormen een gouden team: Mo zoekt het in de klassieke hoek en zet de zakelijke kant op poten, Rashid, ook dj, maakt zich druk om het creatieve proces en stort zich op de moderne housegeoriënteerde latinstijlen. Die samenwerking resulteert in een afwisselend weekend. Rashid: “De zaterdag is flitsend met club dj’s als Tom Trago, Leroy Styles en Lucien Fort. De zondag kent die typische zondagse gezelligheid met workshops, lekkere trommels en mojito’s.” Voor Goud Graven vist hij opmerkelijk veel Latin Village dj-sets op. “Ik ben zeker wel breed georiënteerd, maar ja, het is nu eenmaal mijn eigen feestje. Die sets heb ik veel teruggeluisterd op 3VOOR12.”


Daniel Haaksman dj set Latin Village 2007
“Bij het zien van de serie City of Men viel mij een aparte sound op. Het bleek om Baila Funk te gaan; Miami bass met Portugese vocalen. Het is agressieve, ghetto muziek met vette beats. Mo en ik wilden direct iemand op Latin Village hebben staan die deze muziek draait. Dat was nog een hele onderneming. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de Duitser Daniel Haaksman, de enige in Europa in dit genre. Tijdens zijn verblijf van een half jaar in Brazilië heeft Haaksman de ghetto sfeer geproefd. Hij is vastberaden om de sound hier groot te maken, toch is hij nog de enige die in dit genre draait. Sommigen vermengen wel eens een paar nummers in hun set, hij niet. Hij bijt zich er in vast.”

Wighnomy Brothers dj set op Traffic 27-3-2004 Part I
”Zo’n twee jaar geleden stuitte ik op de 3VOOR12 site heel toevallig op een set van de Wighnomy Brothers. Ik schaam me om het te zeggen, maar ik had geen idee wie ze waren. Ik dacht echt: what the fuck is dit? Ik ben zelf meer een housetype. Maar deze mannen hebben mij enorm geïnspireerd met hun minimal beats, geluiden en freaky tunes. Sinds mijn Wighnomy ervaring probeer ik ook in mijn muziek meer minimal geluiden te brengen. Voor deze mix geef ik 5 sterren.”

Gerardo Rosales live @ latin Village 2006

”Salsa is niet voor mij weggelegd, ik kan het niet. Maar deze authentieke live salsa band van percussie koning Gerardo Rosales is zo zwoel en opzwepend, dat ik bijna wel moet dansen. Ik kan me dan net inhouden en sta dan stiekem in een hoekje mee te grooven. Mijn broer kan het wel, misschien moet ik toch eens bij hem privé-les nemen. Rosalez speelt zo mooi, daar kan ik uren naar luisteren. Volgens kenners hoort hij bij de top percussionisten van Europa.”

Stanton Warriors live op lowlands 2007
”Ik ben altijd fan geweest van die Engelse broken beats en speedgarage. Toen ik vroeger op de zondag naar Juice in Ministry ging, kwamen vaak platen langs van Stanton Warriors. Daarop ging ik helemaal uit mijn dak en een dag later rende ik naar de platenzaak!”

L-Dopa dj set @ Latin Village 2007
“Zelf hou ik meer van sets met een geleidelijk tempo. Dj-sets die vaak van flow wisselen, vind ik normaal echt irritant. L-Dopa doet dat ook, maar toch klopt het bij hem. Van zwoele drum ’n bass met veel percussie kan hij omslaan naar een raggae track. Geweldig hoe hij dat doet!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12