Fabchannel mag nu ook Universal-artiesten opnemen Fabchannel mag nu ook Universal-artiesten opnemen

Concerten straks via iTunes en mobiel te downloaden

Fabchannel mag nu ook Universal-artiesten opnemen

Concerten straks via iTunes en mobiel te downloaden

Fabchannel ziet haar opnamen graag zoveel mogelijk verspreid, en Universal wil zoveel mogelijk muziek van haar artiesten aanbieden. En dus is een samenwerking tussen de twee eigenlijk heel logisch. Binnenkort kun je Fabchannel-concerten van alle Universal-artiesten via iTunes en je mobiel downloaden. Heeft de Buma al gebeld?

Concerten straks via iTunes en mobiel te downloaden

Live muziekplatform Fabchannel.com en Universal Music Nederland gaan samenwerken. Fabchannel gaat voortaan alle concerten van Universal-artiesten opnemen en voor minimaal een jaar online zetten. Ook gaat Universal het materiaal via iTunes en mobiele kanalen als download beschikbaar maken. Dat maakten beide partijen vanochtend bekend.

Joost de Wit van Fabchannel: “Voorheen mochten we artiesten van Universal niet opnemen. Nu mag dat dus wel.” En wat als een band niet tevreden is met het optreden? “Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een optreden zo de mist ingaat dat een band het niet online wil hebben. Dan heeft het voor ons ook weinig zin om dat te doen. Die situatie is tot nu toe overigens maar een of twee keer voorgekomen.”

Volgens de directeur van Universal Nederland Kees van der Hoeven wil Universal behalve studio-opnamen ook live-opnamen digital gaan verspreiden. “We willen fans toegang geven tot zoveel mogelijk muziek van hun favoriete artiesten.”

Drie weken geleden schreef auteursrechtorganisatie Buma/Stemra verschillende websites aan omdat zij Youtube-filmpjes hadden geplaatst. Volgens Buma/Stemra moeten daarvoor licenties betaald worden. Een paar uur later nam de organisatie dit overigens weer terug. Heeft Fabchannel al contact met Buma? De Wit: “We praten al met elkaar sinds onze oprichting in 2000. Wij willen de beelden die we opnemen graag via zo veel mogelijk kanalen verspreiden. Logisch dat de Buma dan een oogje in het zeil houdt. “

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12