All Missing Pieces mag eindelijk vaker optreden

Broertjes zijn nu ‘kunstkinderen’

All Missing Pieces mocht maar twaalf keer per jaar optreden. En dat is lastig, als je de wereld wilt veroveren. De Arbeidsinspectie maakt het de broertjes nu wat eenvoudiger door ze onder de regeling 'kunstkinderen' te scharen.

Broertjes zijn nu ‘kunstkinderen’

Haags rocktrio All Missing Pieces zag zich de afgelopen maanden geconfronteerd met een flinke drempel op de weg naar het veroveren van de wereld. Vanwege de leeftijd van Quinten (nu 11) mocht de band maar twaalf keer per jaar optreden. Voor oudere broers Camiel (15) en Wrister (13) is de limiet vierentwintig. Voor Quinten is nu een ontheffing geregeld.

Binnen de arbeidsinspectie bestaat de regeling 'kunstkinderen.' Die is er speciaal voor jonge kinderen die in de kunst actief zijn, of dat nu een Van den Ende-musical is of een punkband. Als je onder die regeling valt, mag je vaker optreden dan normaal gesproken voor een - in dit geval - elfjarige is toegestaan. Volgens moeder Léonne verliepen de gesprekken met de arbeidsinspectie soepel: "De onderhandelingen verliepen prettig. We zijn heel blij dat ze nu vierentwintig keer per jaar mogen optreden."

Dankzij de ontheffing mag de band nu dus vierentwintig keer optreden. Het is nog wel steeds zo dat media-optredens waarbij geen muziek wordt gemaakt óók gelden als een optreden. Dus de clipaankondiging die de jongens afgelopen week bij TMF deden, telde als een optreden. “Ik heb nog geprobeerd die niet mee te laten tellen, maar dat is niet gelukt.”