Alamo Race Track sleutelt aan nieuwe nummers via mobiele telefoon

En maakt reclamemuziek voor Marks & Spencer

Veel optredens in het buitenland, nieuwe nummers en zeer waarschijnlijk binnenkort te horen in een reclame van Marks & Spencer. Het gaat goed met Alamo Race Track. Nieuwe bassist Djurre de Haan: “De betrokkene bij het reclamebureau schijnt fan van ons te zijn. Het ziet er goed uit.”

En maakt reclamemuziek voor Marks & Spencer

Een half jaar geleden nam de ‘officiële’ bassist David Corel tijdelijk afscheid van zijn band Alamo Race Track voor een wereldreis. Maar hoe lang die reis nu nog duurt is bij de achtergebleven bandleden niet helemaal duidelijk. Komt hij wel terug? Niemand weet hoe het zit. Nieuwe bassist Djurre de Haan heeft inmiddels zijn plek in de band gevonden en sleutelt mee aan nieuw materiaal voor het derde album. “Omdat ik nieuw was, hebben we gewacht met het maken van nieuwe nummers, totdat we ons bij elkaar op ons gemak voelden. Sinds een maand gaat de samenwerking prettig, dus zijn we begonnen aan het creatieve werk”, vertelt De Haan.

Dat is een vrij merkwaardig proces, waar bandleden om de keukentafel bijeenkomen om naar telefoonopnames van zanger/gitarist Ralph Mulder te luisteren. “Ralph neemt zijn ideeen op met een telefoon. Je zou het eens moeten horen. De telefoon, met een slecht microfoontje wordt op tafel neergelegd, waarna we luisteren naar veel gekraak, intieme stukjes zang en geniale stukjes muziek. Het is heel rauw materiaal, maar toch zeer waardevol. Het is de kern van de nummers.” Inmiddels zijn er twee nummers af, weet hij te melden.

Wanneer het nieuwe album af zal zijn, durft De Haan niet te zeggen. Alamo Race Track komt net terug uit Frankrijk, waar de band speelt voor volle zalen. En ook vanuit Boedapest is er sinds kort belangstelling. Een druk programma dus. “Het is wel de bedoeling dat de plaat voor 2009 af is. Het idee is om in het najaar de opnames te starten.”

Eerder was een nummer van Alamo Race Track te horen in de Amerikaanse serie Grey's Anatomy. De kans is groot dat binnenkort ook de Engelse televisie daar aan toegevoegd kan worden. De band is door een Engels reclamebureau benaderd om een nummer voor Marks & Spencer te maken. “De persoon die er over gaat, schijnt fan van ons te zijn”, zegt De Haan. “We hebben al iets ingeleverd. Ik geloof dat we de enige zijn die dat doen, dus in principe ziet het er goed uit.”

Voorlopig is David Corel nog op reis. Maar wat als hij terugkomt en zijn plek opeist? “Ja, daar denk ik wel eens aan”, zegt De Haan. “Niemand weet precies wat David wil. En ik was er niet bij toen er afspraken zijn gemaakt. Het gaat nu heel fijn zo. Maar het kan ook zo zijn dat we straks met zijn vijven zijn. We weten het niet.”

Luister naar het gehele interview met bassist Djurre de Haan in Dubbel Check.