3VOOR12 nog steeds op intensive care 3VOOR12 nog steeds op intensive care

Vooral lokaalsites zuchten onder slechte server performance

3VOOR12 nog steeds op intensive care

Vooral lokaalsites zuchten onder slechte server performance

Maak je je zorgen? Wij ook. 3VOOR12 is frontaal aangereden door een nieuwe server zonder verzekering en ligt nu op de intensive care afdeling. Er is ook goed nieuws: we gaan het redden. En wat je niet nekt, dat sterkt je. Ofwel: clichés gelden ook voor ons. Een kleine update voor alle bezoekers aan ons ziekbed.

Vooral lokaalsites zuchten onder slechte server performance

3VOOR12 en haar lokaalsites liggen op dit moment op de digitale intensive care. Na een server update bij onze serverbeheerder vorige week maandag is de hele VPRO frontaal geraakt en daarna zwaar in coma geraakt. Hoewel een aantal sites weer draait, hebben met name 3VOOR12 en de 3VOOR12/lokaalsites het nog steeds heel zwaar.

Concreet is een oude server voor een nieuwe vervangen. Dat klinkt simpel, maar het is vergelijkbaar met een hartoperatie. Er kan een hoop misgaan. Het is dan ook niet iets wat jij of wij zelf zouden willen doen. Juist daarom besteden we dit soort klussen uit aan gespecialiseerde bedrijven die de nodige kennis in huis hebben. Daar is alles uitgebreid getest voor ze aan de operatie begonnen. Toch ging het onverwacht mis op het moment dat het bedrijf de boel verwisselde.

De gevolgen waren direct merkbaar: de hele vorige week waren alle sites van de VPRO slechts sporadisch en met veel technische mankementen bereikbaar. Op dit moment lijkt de situatie iets stabieler, maar met name 3VOOR12 ondervindt bij de lokale websites nog steeds grote problemen. Veel afbeeldingen verschijnen niet en de lokale redacties kunnen niet of slechts heel af en toe nieuwe verhalen publiceren.

Dat klinkt zorgwekkend en dat is het ook. Toch zijn er ook lichtpuntjes. Dood gaan we niet. Het nieuwe hart klopt inmiddels en lijkt dat te blijven doen. Een aantal VPRO-sites draait weer redelijk en ook 3VOOR12 begint langzaam op gang te komen. Voor het werk dat gedaan moet worden heeft onze serverbeheerder inmiddels de slimste koppen vrijgeroosterd. Nu is het net als bij je goede vriend die in het ziekenhuis ligt: wachten, af en toe eens op bezoek komen en hem moed inspreken. Als je dat doet, komt het goed! Ben je gelovig, dan zijn weesgegroetjes toegestaan ;)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12