3VOOR12/Flevoland: De Meester in Almere krijgt status kernpodium

"Almere is een groeistad, zo moeten wij ook groeien"

Poppodium De Meester in Almere is door de FPPM (Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing) erkend als kernpodium. Als tweede in Flevoland, want de Underground in Lelystad had deze status al. "Als kernpodium heb je een soort kwaliteitsstempel."

"Almere is een groeistad, zo moeten wij ook groeien"

Poppodium De Meester in Almere is door het FPPM (Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing) erkend als kernpodium. Als tweede in Flevoland, want de Underground in Lelystad had deze status al. Om kernpodium te zijn moet je aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Het grote voordeel is dat het subsidies met zich mee brengt, waardoor het in de toekomst makkelijker wordt goede acts te boeken.

De Meester kan maximaal 300 mensen herbergen, dat betekent dat het ingedeeld wordt in de categorie C, de kleinste categorie. “Een klein podium is snel gezellig, daardoor kun je ook makkelijker regionaal talent programmeren, want dan kan het met maar 50 man in de zaal al leuk zijn” aldus Barry Bouquet, coördinator van De Meester.

Mensen trekken nog vaak weg naar Melkweg en Paradiso in Amsterdam, dus het is goed dat Almere nu ook een podium heeft om dichter bij huis muziek te bieden aan de liefhebbers, vindt Bouquet: “Almere is een groeistad, zo moeten wij ook groeien. Door de extra subsidie die we nu krijgen kunnen we op reguliere basis gerenommeerde artiesten blijven aanbieden. Ook is het voor bands aantrekkelijker om hier te komen spelen. Als kernpodium heb je namelijk een soort kwaliteitsstempel.”

Door dit predikaat krijgt De Meester dus meer mogelijkheden voor in de toekomst. “Het gaat steeds beter de laatste tijd", zegt Bouquet. "We hebben al veel grote namen gehad en al geboekt voor de nabije toekomst, zoals Opgezwolle, Heideroosjes, Leaf en Zuco 103. De laatste vier concerten waren allemaal uitverkocht. In de toekomst willen we werken aan meer naamsbekendheid en een groter publiek aanboren. Ook zullen er soms internationale acts voorbij komen zoals iO uit Duitsland (ex-Guano Apes red.). Maar het blijft natuurlijk een kleine zaalt.”