013 schenkt alcohol op kinderfeestje 013 schenkt alcohol op kinderfeestje

“Maar de ranja is gratis”

013 schenkt alcohol op kinderfeestje

“Maar de ranja is gratis”

Al die verplichte, serieuze feestjes doet iedereen wel eens terugverlangen naar die goede, oude tijd: de tijd dat je nog kind was en onschuldig. Daarom hangt vrijdag 15 februari 013 de slingers op, kun je je er scheel eten aan chips, snoep en pannenkoeken en is de ranja gratis.

“Maar de ranja is gratis”

Vatican Analog organiseert vaker conceptshows in 013, waar dan veelal muziek of kunst centraal staat. “Dat zijn van die serieuze avonden, waar het publiek dan heel serieus bij kijkt”, zegt initiator Vincent Koreman. Dat moest nu eens anders. En zo kwam hij op het idee om bij de bezoekers kinderlijke onschuld terug naar boven te halen. Met een kinderfeestje; compleet met snoep, pannenkoeken en spelletjes. “Want dat zijn de leukste: de feestjes die je ouders voor je organiseerden. Waar je eerst ging spijkerpoepen, zaklopen en koekhappen. En in Brabant iedereen vervolgens naar de Efteling ging. Het waren van die simpele dingen, waar je toen nog heel blij van werd.”

Maar het doorgaans serieuze publiek overhalen om te spijkerpoepen klinkt nogal als een onbegonnen zaak. Toch heeft Vatican Analog er het volste vertrouwen in dat het feest zal slagen. “Het is de aankleding die hen meteen in de juiste sfeer zal brengen, dat ze zich weer kind zullen voelen. Aan alles is gedacht; slingers, eigenlijk de hele meuk.”

Muziek is ook aanwezig, maar wel in aangepaste versie. Zo staan achter de draaitafel dj Spijkerpoepen, dj Koekhappen, dj Ik Heb Zo Waa- Waa- Waanzinnig Gedroned en dj Zakloper, waarbij laatstgenoemde uitsluitend Kinderen voor Kinderen liedjes zal draaien. De live acts, Harry Merry, Kania Tieffer en Eva Braun, zijn speciaal op hun naïviteit uitgekozen, legt Koreman uit. “Harry Merry is eigenlijk gewoon een groot kind, de Brusselse Kania Tieffer maakt electropop met een speelgoedgitaar en Eva Braun speelt ondeugende rammelpunk.”

Dit feest klinkt alsof 013 carnaval nog niet vaarwel kan zeggen. “Nee, dat is niet waar”, zegt Koreman. “Want we gaan ons niet verkleden. Daarbij is carnaval toch meer een volwassen feest met veel drank en seksuele lusten.” Toch is er ook op het kinderfeestje in 013 alcohol te krijgen. Niet echt gepast. “Ik kan moeilijk 013 opdragen geen bier te verkopen. Maar ik, als vaderfiguur, zal als toezichter optreden. En wat ook een voordeel zal zijn: de ranja is gratis. Ik reken op het calvinisme in de mens.”

Het kinderfeestje is 15 februari in 013 in Tilburg. Je wordt thuisgebracht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12