Song van het jaar 2008: de keuze van The Whip Song van het jaar 2008: de keuze van The Whip

“Spelen in een bordeel zonder naakt vlees”

, Erik Zwennes

Song van het jaar 2008: de keuze van The Whip

“Spelen in een bordeel zonder naakt vlees”

Erik Zwennes ,

De verkiezing van Song van het Jaar is gesloten. Donderdag wordt de eindlijst bekend gemaakt. Bedankt voor alle stemmen. Vandaag de keuze van zanger Bruce Carter van het Britse The Whip: “Toen ik bedacht dat ik dan over een of andere ‘bloke’ uit de VS moest gaan zingen, haakte ik af.”

“Spelen in een bordeel zonder naakt vlees”

Bruce Carter, zanger van The Whip, heeft dit jaar met zijn band de hele wereld over gereisd. Het bracht hem onder meer in een Texaans bordeel zonder hoeren. Zijn favoriete nummers van 2008:

5. Midnight Juggernauts - Shadows

“Deze heren zijn geweldig, we hebben dit jaar veel met ze gespeeld. Grappig hoe we op de meest gekke plekken dezelfde bands weer tegen komen. Hebben we ook met Late of the Pier, ook een topband.”

4. Estelle ft. Kanye West - American Boy

“Ik geef zonder enige moeite toe dat ik dit een geweldig nummer vind. Man, ik heb er toch op lopen dansen en blèren. We waren van plan dit nummer te coveren, maar toen ik bedacht dat ik dan over een of andere ‘bloke’ uit de VS moest gaan zingen, haakte ik af. Tip: het is een ideaal nummer om zo halverwege een dj-set te draaien!”

3. Elbow - One Day Like This

“Dit is natuurlijk een inkoppertje. Ze komen net als ons uit Manchester. Maar hun laatste plaat is echt geweldig. Ik ben zo blij voor ze en ze zijn nog aardig ook.”

2. Boys Noize - Oh! (A-Track remix)
“We hebben een paar keer met Boys Noize gespeeld en hij is echt een ’wicked’ dj geworden. De eerste keer samen was in Texas bij een soort bordeel aan de rand van een gigantisch zwembad, maar dan zonder naakt vlees; vrij surreëel.”

1. Santogold - L.E.S. Artistes

“Ik ben verliefd op Santogold. Ze is zo fris en vernieuwend. Ze blinkt uit in de productie van haar album.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12