Song van het Jaar 2008: de keuze van The Dodos Song van het Jaar 2008: de keuze van The Dodos

M.I.A., Fleet Foxes, MGMT, Nick Cave en No Age

, Atze de Vrieze

Song van het Jaar 2008: de keuze van The Dodos

M.I.A., Fleet Foxes, MGMT, Nick Cave en No Age

Atze de Vrieze ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 18 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. The Dodos over hun keuze: "Deze is unaniem!"

M.I.A., Fleet Foxes, MGMT, Nick Cave en No Age

Zo gaat dat dus. Een uurtje voor de show in de Melkweg komt gitaarbouwer Yuri Landman de vorderingen laten zien met de gitaren die hij speciaal voor The Dodos aan het maken is. Een exclusieve stereo gitaar en een drumgitaar. Landman maakt graag bijzondere gitaren voor speciale bands, en The Dodos is wat hem betreft zo'n band. Met name de drumgitaar wordt met grote ogen bekeken door zanger Meric Long. Niet zo raar, want Long bespeelt zijn gitaar alsof het een drumstel is. Op het tweede Dodos-album Visiter, dat dit voorjaar uitkwam, werd de sound van de band geperfectioneerd. Niet voor niets staat hun single Fools op de Song van het Jaar nominatielijst. De band last in allerijl een bandvergadering in om zijn eigen vijf favorieten van de lijst te kiezen.

De favorieten van The Dodos:

5. No Age - Eraser
Joe: "Tof hoe lang ze het intro eindeloos rekken. En dan uiteindelijk breekt het open tot dat 'liedjesachtige' tweede deel. Geeft een goed gevoel."

4. Nick Cave and the Bad Seeds - Dig Lazarus Dig!
Logan: "Ik vind het opvallend hoe vaak ik dit liedje het afgelopen jaar in clubs gehoord heb. Niet slecht voor zijn leeftijd. Er zit een heel tastbare hook in, met die repetitieve chant en die ronkende stem van hem."

3. MGMT - Kids
Joe: "Welke is dat ook alweer?"
Logan zingt een stukje van Youth.
Meric: "Het is die andere, met die catchy hook. Ze hebben dit liedje gebruikt in een hele stomme film, die er helemaal niet bij past. Zonde. Dat is het enige dat ik er niet leuk aan vind."
Logan: "Het doet me denken aan de eerste keer dat ik Depeche Mode hoorde, lang geleden. Het is melancholisch, maar tegelijkertijd ook vrolijk."

2. Fleet Foxes - White Winter Hymnal
Meric: "Dit is ons soundcheckliedje. Ik zing altijd de eerste 26 seconden. Ik vind de harmonie mooi."
Logan: "De gitaarrif is mooi. Blijft in je hoofd zitten."

1. M.I.A. - Paper Planes
Joe: "Deze is unaniem!"
Logan: "Ze heeft heel smaakvol een bekend ander liedje gesampled. Dat niemand dat eerder bedacht heeft."
Meric: "Het is grappig, dansbaar."
Logan: "Je kunt meezingen, meedansen. Het verbaast me wel dat het zo lang na het uitkomen van de plaat ineens een hit wordt. Wel meer dan verdiend."
Meric: "Bamboo Banger is mijn favoriete liedje van de plaat."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12