Song van het Jaar 2008: de keuze van Roald van Oosten Song van het Jaar 2008: de keuze van Roald van Oosten

“Dong-ka-tong rakatong met Emiliana’s accent maakt me vreselijk vrolijk”

, Erik Zwennes

Song van het Jaar 2008: de keuze van Roald van Oosten

“Dong-ka-tong rakatong met Emiliana’s accent maakt me vreselijk vrolijk”

Erik Zwennes ,

2008 betekenende het einde van Caesar. De band waar Roald van Oosten letterlijk en figuurlijk groot mee werd, stopte na veertien jaar. Voor 3VOOR12 kiest hij zijn vijf favoriete songs van het jaar.

“Dong-ka-tong rakatong met Emiliana’s accent maakt me vreselijk vrolijk”

2008 was voor Roald van Oosten het begin van het einde. Of eigenlijk het einde van het begin. Een van Neerlandsch beste bands, Caesar, stopte. De band waar Van Oosten letterlijk en figuurlijk groot mee werd stopte na veertien jaar met een knal in de Melkweg. Voor 3VOOR12 kiest hij zijn vijf favoriete songs van het jaar. “They call me sta-cy!”

De favorieten van Roald van Oosten:

5. Emiliana Torrini - Jungle Drum
“Dong-ka-tong rakatong met haar accent maakt me vreselijk vrolijk. En het is zo fijn onhip. Dit is niet meer dat subtiele liedjes zangeresje. (waar ik meteen helemaal van ondersteboven was. Vooral van 'Lifesaver'), maar zo gaat progressie.. Rong-ka-dongadong.

4. Vampire Weekend - A-Punk
“A punk? Meer B-Polka, maar wel vrolijk en leuk die kleine mannetjes die door het beeld rennen, het lijkt wel Southpark,  en dat orgel is wel heel mooi  en, en, en…”

3. Ting Tings - That's Not My Name
“Vanwege 'They call me sta-cy!' dat rolt zo lekker door je hoofd. Verder volstrekt bubblegum, maar wel de beste bandnaam van het jaar. Hoewel: Vampire Weekend…”

2. of Montreal - ID Engager
“Ok, Laten we een beetje Scissor Sisters doen, maar dan nog meer over the top! Een nobel streven. En een goeie show! Als een amateur toneelclub die een band is begonnen.”

1. Zutons - Always Right Behind You
“…omdat ´Valerie´ er alleen van Winehouse in staat. Dat is pas echt een klassiek, goed en tijdloos nummer! Maar vooral in de Zutons versie dan, dat wel.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december!
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12