Song van het Jaar 2008: de keuze van Lady Aida Song van het Jaar 2008: de keuze van Lady Aida

“Iedereen houdt van hét konijntje”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Lady Aida

“Iedereen houdt van hét konijntje”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Lady Aida over die van haar: “Dit nummer bewijst dat simpel ook heel doeltreffend kan zijn.”

“Iedereen houdt van hét konijntje”

2008 is het jaar van Lady Aida: haar weblog Rebelbass bereikte de respectabele leeftijd van 5 jaar. Iets om trots op te zijn. Vieren doet ze het deze maand met feestjes in Nederland en in Berlijn en de 5YRebelbassWebloggCD (voor nop!). De Eindhovense oppergekste had dit jaar dus maar weinig te klagen. Ook niet over wat er dit jaar aan muziek is uitgekomen.

De favorieten van Lady Aida!

5. Krause - Radio Edit
“Een lekker wijf, fijne uitstraling, altijd positivo, van goede komaf (de roots van Susanne Clermonts liggen in dezelfde stad als die van 'drumband' Noisia) en ze weet hoe je dikke electropop moet produceren. Klein minpuntje: eigenlijk best jammer dat Krause in de fuik van Sony is gelopen ;-)”

4. Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats
“Waar zouden we zijn zonder de Pete Philly en Perquisite trein? Mijn favoriete zondagmorgen-koffie-op-het-terras-in-de-zon muziek sinds ik erop ben gesprongen.”

3. Le Le - Skinny Jeans
“Het hiphopste electrotrio van 2008! Zo ar-ro-gant als de nete. Hun hilarische lyrics in school Duits en Frans zijn om nooit meer te vergeten, de vette synthbassen om op te vreten...”

2. Benga - Night
“Hét beste van 2008: de doorbraak van bass held Benga. Zijn debuutalbum Diary of an Afro Warrior veroorzaakte een ware dubstep tsunami in clubs en festivals . De wrede brullende subsonisch lage bassen - van het soort dat elke eierstok murwbutst - zijn net zo lekker als de chille triphop landschappen van dit bassbeest.”

1. AKA The Junkies - Konijntje
“Dé verrassing van 2008: het stampvoetende konijntje van AKA The Junkies, dat over élke dansvloer wiebelde. Iedereen houdt van hét konijntje, of het nou techno-, house-, breakbeat- electro- of minimal clubbers zijn. Een bewijs dat simpel heel doeltreffend kan zijn!”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december!
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12