Song van het Jaar 2008: de keuze van Krause Song van het Jaar 2008: de keuze van Krause

“Door The Ting Tings was ik spontaan van mijn writersblock af!”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Krause

“Door The Ting Tings was ik spontaan van mijn writersblock af!”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is gesloten. Tot vandaag kon je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van Krause: “Bij de plaat Oracular Spectacular weet ik van nostalgie niet of ik nou moet lachen of moet huilen.”

“Door The Ting Tings was ik spontaan van mijn writersblock af!”

Door het winnen van de Lopend Vuur pitch kreeg Krause begin dit jaar een contract bij Sony aangeboden ter waarde van 20.000 euro. Of het een met het ander heeft te maken, wie zal het zeggen, maar met haar eerste single Radio Edit heeft de Groningse in ieder geval een prominente plek op de lijst van Song van het Jaar gekregen. Momenteel is ze bezig met haar album en zeer snel lanceert ze haar tweede single, Outta Yer Mind. “Die klinkt compleet anders dan Radio Edit, maar hij is minstens zo vet, al zeg ik het zelf”, aldus Krause. Hierbij haar lijstje met favoriete songs van 2008.

5. Hit Me TV - Maybe The Dancefloor
“Uiterst charmante band met een goed gevoel voor humor, en een ijzersterk nummer bovendien.”

4. MGMT - Kids
“Bij de plaat Oracular Spectacular weet ik van nostalgie niet of ik nou moet lachen of moet huilen, een plaat met enorm veel sfeer. Ik heb er in ieder geval goede herinneringen aan.”

3. Justice - DVNO
“Geweldig nummer, maar heb je die clip gezien? Briljant!”

2. Hot Chip - Ready For The Floor
“Hot Chip is een band die ik veel te laat ontdekt heb. Ik kreeg ze op het MELT! Festival in Duitsland dit jaar pas echt in de smiezen. Fantastisch.”

1. The Ting Tings - That's Not My Name
“In november stond ik in het voorprogramma van The Ting Tings, dat was een te gekke ervaring. Ik vind hun plaat We Started Nothing uiterst aanstekelijk en inspirerend. Ik kwam er spontaan van uit mijn writersblock!”

WAT? NOG NIET GESTEMD? Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12