Song van het Jaar 2008: de keuze van Gram Song van het Jaar 2008: de keuze van Gram

“Deze jongens hebben mooi haar”

, Bas van Duren

Song van het Jaar 2008: de keuze van Gram

“Deze jongens hebben mooi haar”

Bas van Duren ,

Ze is de afgelopen paar maanden te volgen op de webcam en ze maakt videoverslagen van hoe haar nieuwe album tot stand komt; Marg van Eenbergen alias Gram. De Amsterdamse zit even in een crisis omdat ze zoekende is naar het juiste geluid. Dan werkt het kiezen van haar Song van het Jaar natuurlijk wel erg inspirerend.

“Deze jongens hebben mooi haar”

We hebben het een paar weken geleden al kunnen lezen: Marg van Eenbergen alias Gram zit even in een dipje. Hoe haar nieuwe album moet gaan klinken, durft ze nog niet te zeggen; ze kan niet kiezen tussen een gelaagder of elektronisch geluid. Om een keuze te kunnen maken, mag iedereen die haar op de webcam volgt muzikale suggesties geven. Dan is het natuurlijk ook erg inspirerend om een Song van het Jaar te kiezen.

5. Voicst – Everday I Work On The Road
“Het is rock, maar het is meer dan alleen rock. Het heeft veel lagen en is de beste band van Nederland. A Tale Of Two Devils is een album om van te houden. Need I say more?”

4. Roisin Murphy – You Know Me Better
“Het album klinkt koud qua productie. Je moet er lang aan wennen, een beetje zoals met Moloko ook het geval was. Ik vind haar stem perfect passen bij de geluiden, en ze heeft diepgaandere teksten dan een gemiddeld discodeuntje.“

3. MGMT – Kids
“Dit nummer staat ook op zo’n plaat die door het geluid opvalt. En de jongens hebben mooi haar.”

2. Last Shadow Puppets The Age Of The Understatement
“Het beste nummer van het album met de beste productie. Het is een gedurfde aanpak met het BBC Symfonisch Orkest en die jongen van Arcade Fire die de arrangementen doet.”

1.Ladyhawke – Paris Is Burning
“Dit is gewoon een fantastisch poplied. Lekker eighties. Nee, ik ben helemaal niet van de retrobandjes, maar bij Ladyhawke werkt het wel. Haar looks en persoonlijkheid kloppen vanwege de juiste verhouding.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12