Song van het Jaar 2008: de keuze van Eagles of Death Metal

“Wannabe in L.A is een van de beste songs van dit jaar”

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Jesse Hughes (Eagles of Death Metal) kiest zijn top 5 op alfabetische volgorde. Met een extra zesde song om emancipatorische redenen.

“Wannabe in L.A is een van de beste songs van dit jaar”

Deze week was Jesse Hughes met Eagles of Death Metal in Amsterdam. Niet voor een optreden, helaas, maar voor interviews. In een hotelkamer met wietzakjes en dollarbiljetten kon de belangrijkste vraag van deze maand natuurlijk niet achterwege blijven. 3VOOR12'er Erik Zwennes stelde hem: wat zijn de favoriete songs van Jesse Hughes van dit jaar?

Op alfabetische volgorde…

AC/DC - Rock And Roll Train
“Dit nummer bewijst dat steeds hetzelfde maar herhalen en herhalen is just rad.”

Bloc Party – Talons
“Deze band is bad ass.”

Black Keys – Strange Times
“Strange Times is a bad ass song and we know this.”

Eagles of Death Metal – Wannabe in L.A
“Dit is één van de beste songs van het jaar.”

Kaiser Chiefs – Never miss a beat

“Like the band.”

Amy Winehouse/Mark Ronson – Valerie
“Zal ik ook een vrouw op de lijst kiezen? Staat dat ene nummer van Amy Winehouse erop? Dat is ook een fantastisch nummer.”

Luister HIER naar het audiofragment waar Jesse Hughes in raptempo zijn top 5 (6!) in alfabetische volgorde uit zijn mouw schudt.

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december!
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.