Song van het Jaar 2008: de keuze van Blaxtar Song van het Jaar 2008: de keuze van Blaxtar

“Giovanca was zo goed dat het pijn deed”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Blaxtar

“Giovanca was zo goed dat het pijn deed”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van Blaxtar: “Voor Amerikaanse begrippen is Cool Kids verfrissend.”

“Giovanca was zo goed dat het pijn deed”

Met Chronozbaal bracht hij begin dit jaar zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe uit, niet lang daarna stond hij in het voorprogramma van niemand minder Lil Wayne: Blaxtar. Zijn beste songs van dit jaar op een rij.

Ziggi - Need To Tell You This
“Ik vind dat Nederland in zijn totaliteit deze man veel meer eer verschuldigd is dan hem momenteel ten deel valt.”

BPA ft. Dizzee Raskal & David Byrne - Toe Jam
“Ik vind de track leuk, maar de video is pas echt geniaal.”

Cool Kids - Black Mags
“Black Mags is best wel even een hype geweest, but when the dust has settled blijf ik de flow van het eerste couplet gewoon vreselijk lekker vinden. Ook verfrissend voor Amerikaanse begrippen.”

Estelle ft. Kanye West - American Boy
“Ik volg Estelle al vanaf de dagen dat ze voor 't eerst op MTV Base te zien was en nog vooral rapte. De groei is prachtig om te zien, alsof een vriendin van je het opeens gemaakt heeft. De track vind ik goed, ondanks de misselijkmakende herhalingen van de track in alle mogelijke media. Maar ja, dat is in feite waar we allemaal naar streven.”

Giovanca - On My Way
“Ik zag haar alleen live bij haar cd-presentatie in Paradiso. Het was zo goed en mooi dat het pijn deed. Ik wilde haar daarna ook niet meer zien optreden, voor mijn eigen best wil. Giovanca is wat mij betreft een unicum op elk gebied.”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12