Song van het Jaar 2008: de keuze van About Song van het Jaar 2008: de keuze van About

“Deze track ken ik eigenlijk niet”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van About

“Deze track ken ik eigenlijk niet”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van About (Rutger Hoedemaekers): “Ik heb een zwak voor The Killers.”

“Deze track ken ik eigenlijk niet”

Hij is co-producer van A Tale of Two Devils van Voicst, met Lucky Fonz III dook hij een paar maanden onder in Groningen om aan het nieuwe album van de troubadour te werken. En nu staat I Kissed Charles te springen om met hem de studio in te gaan. Rutger Hoedemaekers (als artiest bekend onder de naam About) is gewild als producer. Tussen alle bedrijven treedt hij ook op met Voicst en probeert hij aan zijn eigen nieuwe album te werken. Maar wanneer die nu precies uitkomt…? We wachten geduldig af. Tot die tijd: de favorieten van About, in willekeurige volgorde.


The Killers - Human
“Ik heb een zwak voor The Killers. Ik ben onlangs weer naar een show van ze geweest. De manier waarop ze de tegen dance aanhangende gitaarliedjes live brengen is indrukwekkend. Veel te glad natuurlijk en ontzettend Amerikaans in de benadering, maar wel vreselijk goed.”

Kid Cudi - Day 'N Night (Crookers remix)

“Deze track ken ik eigenlijk niet, maar aangezien het de enige deelname van Crookers is aan deze lijst kies ik hem toch maar. Als een razende uit Italiaanse aarde ontsproten en door bassline-adepten tot supersterren gekroond kwam Crookers. En net zo snel zullen ze vermoedelijk en helaas ook weer verdwijnen. Tot die tijd maak ik graag gebruik van hun diensten op de dansvloer.”

GRAM - The Joke Is On Me
“Een persoonlijke band hiermee kan ik natuurlijk onmogelijk ontkennen, dus dan maar volkomen schaamteloos wat uitroepen als Bravo! en Alaaf! voor het type liedje waarvan ik zou willen dat ik het zelf had geschreven. Blijft fantastisch, iedere keer dat ik het weer hoor. Dergelijke jaloezie nemen we maar op de koop toe.”

MGMT - Kids
“Het wordt lastig een eindejaarslijstje op te stellen zonder dat Kids erin komt. Wat een dansvloerkraker! Een kleine teen heb ik al opgegeven om bij het concert in Berlijn te zijn, maar dat bleek een zielige poging, ik heb ze nog steeds niet gezien.”

Coldplay - Viva La Vida
“Wederom blijkt dat als je warhoofd Brian Eno inhuurt voor het concept, en daarnaast iemand voor de nodige vakkundige uitvoering, het je een fascinerend product oplevert. Ben er nog steeds niet uit of ik het album goed vind, maar interessant is het zeker, met Ali Martin en de Duizend Lagen productie. Viva La Vida is een ijzersterke popsingle, met een grappig en niet al te moeilijk strijkerspatroon als basis. Brugklaswiskunde en popmuziek, een ideale verkering, dat blijkt maar weer.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12