New Killer Stars op tour door Amerika als The Dutch Nirvana New Killer Stars op tour door Amerika als The Dutch Nirvana

Albumopnamen in beloofde land op losse schroeven

, Fiona Fortuin

New Killer Stars op tour door Amerika als The Dutch Nirvana

Albumopnamen in beloofde land op losse schroeven

Fiona Fortuin ,

New Killer Stars gaat op tour door Amerika. Dat hebben ze te danken aan hun Amerikaanse label Coma Gun. “De baas noemt ons The Dutch Nirvana. Zo verkoopt hij ons ook.”

Albumopnamen in beloofde land op losse schroeven

In mei, toentertijd Hollandse Nieuwe, sprak de bassist Cesar Eisma er al voorzichtig over: New Killer Stars zou misschien weleens tekenen bij een Amerikaans label. Dat zou betekenen: een album opnemen én een tour door het beloofde land. Of ze de studio induiken is nog altijd onduidelijk, maar de vliegtickets zijn al wel binnen. De driekoppige Friese band gaat op avontuur. Cesar: “In april gaan we die richting op voor een tour. Er zijn nu vier optredens bevestigd. Met andere clubs, zoals in New York en Georgia, wordt nog onderhandeld.”

De tour hebben ze te danken aan een boekingsbureau dat is gelieerd aan hun nieuwe label, Coma Gun. “Dankzij de wonderen van MySpace is de eigenaar bij ons terecht gekomen. Coma Gun is niet heel bekend, maar in de omgeving van Asheville maken ze al meer naam door de festivals die ze daar organiseren. De labelbaas noemt ons The Dutch Nirvana. Zo verkoopt hij ons ook.”

Maar of er ook een album in Amerika wordt opgenomen? Zelf weten ze daar het antwoord ook nog niet op.“Het label heeft veel last van de recessie”, zegt Cesar. “De omstandigheden daar zijn rampzalig. Bedrijven die eerst in een kantoorpand waren gevestigd, zitten nu ergens op een zolder. Er is geen geld meer, ook bij dit label.”

Lukt het niet, dan is er op zich nog niets aan de hand. Er is namelijk al een alternatief bedacht dat zich iets dichter bij huis bevindt. “Dan willen we in april naar de IJland studio’s in Amsterdam. Vanuit Friesland is dat om de hoek. We zijn nog flink bezig met nieuwe nummers. De rockk ’n roll gaat er wat meer uit, alles krijgt een serieuzer tintje.”

De nieuwe nummers proberen ze eerst in Friesland uit. In het verleden gebeurde het wel eens dat het publiek zonder de nummers te kennen spontaan mee begon te zingen. “Dat gebeurt nu niet meer. Het publiek houdt zijn mond, er wordt meer meegeknikt. Dat is een goed teken. Meezingen is moeilijker geworden.”

New Killer Stars zal vanuit Amerika op 3VOOR12 bloggen over al hun avonturen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12