Junkie XL genomineerd voor Grammy Award Best Remix Junkie XL genomineerd voor Grammy Award Best Remix

Tom Holkenborg neemt het op tegen Justice

, Erik Zwennes

Junkie XL genomineerd voor Grammy Award Best Remix

Tom Holkenborg neemt het op tegen Justice

Erik Zwennes ,

De Nederlandse producer, dj en muzikant Tom Holkenborg is genomineerd voor een Grammy Award. Holkenborg dingt mee in de categorie Best Remix met zijn bewerking van het nummer 4 Minutes van Madonna.

Tom Holkenborg neemt het op tegen Justice

Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL is genomineerd voor een Grammy Award. Holkenborg dingt mee in de categorie Best Remix met zijn bewerking van het nummer 4 Minutes van Madonna. De prestigieuze Grammys worden elk jaar uitgereikt en gelden wereldwijd als hoogste muzikale onderscheiding. De Grammys worden op 8 februari 2009 uitgereikt in Los Angeles.

Holkenborg is toevallig even in Nederland. Hij werd de hele nacht wakker gebeld en ge’smst toen in Amerika zijn nominatie bekend werd gemaakt. “Dit is het mooiste wat je kunt bereiken. Of ik nu win maakt eigenlijk niet eens uit.” Toch maakt Holkenborg een gerede kans. Vanaf nu is namelijk het Amerikaanse volk aan het woord over de beste remix van het jaar. Madonna lijkt dan een belangrijke kanshebber. De remix van MGMT door Justice is Holkenborgs favoriet.

Uiteraard is de producer bij de uitreiking in zijn woonplaats. “Als ik ergens een kans maak om Madonna te ontmoeten…” Volgens Holkenborg zal de nominatie veel veranderen. “Het is net als na mijn Elvis remix; er komen nu veel aanbiedingen langs waar ik de interessantste uit kan kiezen.”

Holkenborg neemt het in LA op tegen StoneBridge, Justice, Moto Blanco en Deadmau5. Eerder bewerkte de Amsterdammer A little less conversation van Elvis Prestley en nummers van onder meer Eagles of Death Metal, Britney Spears, Bloc Party, Coldplay en Depeche Mode. In 2009 gaat Holkenborg weer de studio in om te werken aan nieuw materiaal. “Ik ben nog best blanco, maar zo gaat dat bij mij: eerst één of twee maanden aanpielen, heel vibematig en uitproberen op publiek. Daarna ga ik er mee aan de slag.”

Bekijk hier alle nominaties voor de Grammy's 2008.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12