Hollandse Nieuwe Knalpot haalt inspiratie bij Aardvarck Hollandse Nieuwe Knalpot haalt inspiratie bij Aardvarck

“We willen alleen de dikste shit uitbrengen”

Hollandse Nieuwe Knalpot haalt inspiratie bij Aardvarck

“We willen alleen de dikste shit uitbrengen”

Hollandse Nieuwe deze week is Knalpot, een duo uit Amsterdam een eigen geluidsman vanuit gezondheidsoverweging. “Hij let er op dat de muziek geen pijn gaat doen.”

“We willen alleen de dikste shit uitbrengen”

De Hollandse Nieuwe van deze week is Knalpot, een duo uit Amsterdam. Aan de lijn in Dubbel Check: Gerri Jager.

WIE OF WAT IS KNALPOT?
“Dat zijn Raphael Vanoli en ik, Gerri Jager. Ik speel de drums, Raphael heeft best een ingewikkeld grote set up met effecten, drie loopstations en bitcrushers. Hij bespeelt met links zijn gitaar en met rechts een cheapo casiootje. Een paar jaar geleden zijn we beide naar Amsterdam gekomen om te studeren aan het Jazz Conservatorium. Ik was nooit echt heel erg van de jazz, maar ik heb er veel geleerd. Twee jaar geleden kwamen we elkaar tegen, vorig jaar zijn we Knalpot begonnen. Soms werken we wel vijf tot zes dagen achter elkaar aan onze muziek. We spelen veel in Nederland, maar we hebben ook al twee keer getourd in het buitenland. Eerst in Engeland en eind oktober zijn we een paar weken naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Bratislava geweest. We hebben al een cd, maar die is onofficieel. We willen alleen de dikste shit uitbrengen, er zijn nog een paar dingen die we willen verbeteren. In februari gaan we opnieuw aan de opnames beginnen, dan hopen we voor de zomer alles af te hebben. En dat is dan de officiële cd. Momenteel zijn we in gesprek met een aantal labels. We willen een goede deal, met een label dat voor iets staat en bij ons past.”

VANWAAR DE NAAM?
“Knalpot is een Oudnederlands en Indonesisch woord. Het staat voor uitlaat.”

3VOOR12OORDEEL:
Overstuurde electronica, spelcomputers, scheurende gitaren en knallende drums. Super vet, maar op een gegeven moment knalt het iets te heftig en moet het volume even naar beneden….voor heel eventjes dan…

“Het is live sowieso anders dan op cd. We hebben een geluidsman die er op let dat het geen pijn gaat doen, maar dat de muziek lekker blijft aanvoelen.”

KEUZES:

HEMEL OF HEL?
“Hel”

TRAKTOR OF LIMOUSINE?
“Traktor, want die stottert en heeft meer karakter. Ons logo is een oude traktor.”

STUDIO OF OPTREDEN?

“Optreden.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK EN WAT WIL JE BEREIKEN?

“We halen er voldoening uit. We kunnen al leven van de muziek. Niet van Knalpot, maar van lesgeven en meer.”

WANNEER EN WAAROM MOETEN WE JULLIE GAAN ZIEN?
‘Op 20 december staan we in OT301 op een Rednose Distrikt avond. Het is een super toffe plek en we vormen een goede combinatie met Rednose Distrikt. Aardvarck is een goede dj, twee nummers zijn ook op hem geïnspireerd.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12