GRAM heeft een hekel aan haar webcam GRAM heeft een hekel aan haar webcam

"Ik had het gevoel van: 'Waar ben ik mee bezig?'"

, Bas van Duren

GRAM heeft een hekel aan haar webcam

"Ik had het gevoel van: 'Waar ben ik mee bezig?'"

Bas van Duren ,

Ze had er begin september nog zoveel zin in: Marg van Eenbergen alias Gram maakt een nieuw album en dat is allemaal live te volgen via haar webcam en videoverslagen. Maar ze twijfelt of ze dat nog moet blijven volhouden. “Ik zat niet lekker in mijn vel. Het voelt raar aan om dan leuke Youtube-filmpjes te maken.”

"Ik had het gevoel van: 'Waar ben ik mee bezig?'"

We konden de afgelopen maanden via een webcam en videoverslagen zien hoe Marg van Eenbergen alias GRAM aan haar nieuwe album werkt. Maar Van Eenbergen zit in een dip: “Ik heb even de twijfel of ik het project draaiende wil houden.”

Van Eenbergen vraagt zich af of het allemaal door de webcam komt: “Ik heb me in Frankrijk laten inspireren voor een optreden in het Van Gogh-museum. Daar sta ik op 2 januari met strijkers te spelen. Toen ik terug kwam van Frankrijk, was ik op. Ik kreeg een hekel aan de webcam, vond het raar om alleen nog maar leuke Youtube-filmpjes te maken, terwijl het niet zo goed ging met liedjes schrijven. Ik kreeg een beetje het gevoel van ‘waar ben ik nou mee bezig’? Ik dacht dat mensen alleen maar leuke dingen willen zien en kwam in een spagaat te zitten; ‘moet ik me anders gaan voordoen dan ik ben?’. Daar had ik geen zin in, dus dan laat ik maar zien hoe het met me gaat.”

Voor de toekomst is Van Eenbergen hoopvol: “Ik kom wel uit deze dip hoor. Het is alleen even de vraag wanneer.” Want Van Eenbergen heeft een oplossing verzonnen om uit haar dip te komen: “Voor de inspiratie heb ik iedereen op mijn e-mail lijst gevraagd om muziek te sturen. Nu luister ik na tien jaar weer naar The Pretenders en Coralie Clement, maar ook naar electro-acts.”

Wat ook niet meehelpt is dat haar repetitieruimte in het Vondelpark onder water is komen te zitten. Van Eenbergen: “Dat gebeurt daar vaker, maar nog nooit eerder in de ruimte waar ik repeteer. Het water stond er tien centimeter hoog en ik heb snel alle instrumenten naar mijn huis gebracht.” Het grote nadeel van thuis repeteren, bleek al snel genoeg: “Ik heb binnenkort een optreden waarbij mijn liedjes als een DJ-set aan elkaar zijn gemixt. Ik heb nog niet op het juiste volume kunnen repeteren, want ik heb buren. Nu repeteer ik met bassist Niels Tusenius voor een akoestisch optreden. Hij is een goed klankbord. ”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12