Goud Graven met Gideon: Darkraver, Steve Rachmad en MBC Goud Graven met Gideon: Darkraver, Steve Rachmad en MBC

“Ik heb Heiko Laux 2000 loops laten horen”

, Fiona Fortuin

Goud Graven met Gideon: Darkraver, Steve Rachmad en MBC

“Ik heb Heiko Laux 2000 loops laten horen”

Fiona Fortuin ,

Met zijn synthesizer vertrok Eindhovense producer Gideon naar Berlijn om daar met zijn labelbaas, niet de minste, Heiko Laux zo’n 2000 loops door te spitten. De selectie nam hij mee naar huis om daar totale tracks van te maken. Het resultaat staat op Need no Permission, zijn eerste langspeler op Kanzleramt. Gideon graaft naar goud in het 3VOOR12 archief.

“Ik heb Heiko Laux 2000 loops laten horen”

Deze maand kwam de eerste langspeler Need No Permission van de Eindhovense producer Gideon uit via Kanzleramt, het label van Duitser Heiko Laux. “Maar eigenlijk is het mijn tweede”, zegt Gideon. Inderdaad, vorig jaar bracht hij zijn eerste uit, via zijn eigen label Lessismore. Maar door distributeurs die failliet gingen, hebben maar weinigen er kennis mee kunnen maken.

De eerste Thunderdome cd zorgde er achttien jaar geleden voor dat hij jaren niet meer achter zijn computer vandaan kwam. “Ik heb thuis iets van honderdduizend tracks.” Op een zelf georganiseerde avond kwam hij in contact met Laux. “Na onze ontmoeting stuurde ik hem wat tracks, waarop hij me uitnodigde om naar Berlijn te komen. Met mijn synthesizer vertrok ik naar de Duitse hoofdstad. Uit 2000 loops heeft hij een selectie gemaakt, thuis heb ik daar de tracks van gemaakt.” Gideon graaft naar zijn goud in het 3VOOR12 archief.

Darkraver vs. Evil - FFWD 2006 - Darkraver & Evil

“De enige set van Darkraver in het archief, samen met Evil, maar die ken ik niet. Toch heb ik deze gekozen, want Darkraver kan niet ontbreken. Ik vind hem top. Zo rond 1997 was ik in een club in Eindhoven waar die avond ook Darkraver stond. Hij begon mijn toenmalige vriendin te versieren, totdat zij tegen hem zei: ‘mijn vriend kan toch beter draaien dan jij.’ Ik werd erbij gehaald, we maakten een praatje en een paar weken later stond ik samen met een vriend te draaien in die club. Nu ga ik niet zo snel meer naar hardcore feesten. Het waren wel de eerste feesten waar ik draaide. Ik was toen dertien jaar en kwam gewoon de clubs binnen. Ik leek ouder dan dat ik was, ouder dan dat ik er nu uit zie.”

Peter Horrevorts Live @ Rockit 2008
“Peter Horrevorts zit ook bij Kanzeleramt. Ik kende hem nog niet zo goed, totdat we samen laatst naar Moskou vertrokken voor een Kanzleramt Label Night. Binnenkort staan we samen in de Effenaar in Eindhoven. Ik weet nu al dat dat een vette avond wordt, in ieder geval achter de schermen.”

Steve Rachmad op Innercity, 17-12-2005
“Steve Rachmad is een van de aardigste mensen die ik heb leren ken in technoland, hij is een grote inspiratiebron voor mij. Bijna al zijn producties vind ik vet, ook zijn electro dingen.”

Rick Angel @ Awakenings Eindhoven 26-01-2008 deel 1 + 2
“Ik ken Rick uit de tijd dat er nog regelmatig illegale techno feesten in Eindhoven werden georganiseerd. Op een van die feesten raakten we aan de praat en gaf ik hem een demo van mij. Daar heb ik toen een optreden op zijn avond Technononsens in de Effenaar aan over gehouden.”

MBC @ Extrema Outdoor - Novalectra Dome - 21-07-07
“MBC is Michiel Smit, we kennen elkaar van vroeger. Samen zijn we een paar jaar geleden het label Lessismore Recordings begonnen, maar de hele minimal wave hebben we gemist. Onze distributeurs gingen rond die tijd failliet, dat heeft ons duizenden euro’s gekost. Ondanks al die pech willen we een doorstart maken. Volgend jaar willen we weer de markt op!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12