Gemeente en horecatak Watt bereiken akkoord over uitkoop Gemeente en horecatak Watt bereiken akkoord over uitkoop

College van b&w stemt in met deal, tevens fusie Waterfront en programmeerstichting Watt

, Erik Zwennes

Gemeente en horecatak Watt bereiken akkoord over uitkoop

College van b&w stemt in met deal, tevens fusie Waterfront en programmeerstichting Watt

Erik Zwennes ,

Watt lijkt gered. Wethouder Grashoff en de gebroeders Tieleman zijn in hoofdlijnen akkoord over de uitkoop van de horecatak van het Rotterdamse poppodium. Dinsdagmiddag stemde het college van b&w in met de deal.

College van b&w stemt in met deal, tevens fusie Waterfront en programmeerstichting Watt

Update: Het college van b&w stemt in met de deal. Later meer details!

Dinsdagavond 9 september kan mogelijk al uitsluitsel worden gegeven over de toekomst van het Rotterdamse poppodium Watt. Een woordvoerder van de verantwoordelijke wethouder Grashoff bevestigt dat de gemeente Rotterdam en de gebroeders Tieleman in hoofdlijnen akkoord zijn over de uitkoop van de horecatak van Watt. Dinsdagmiddag wordt het voorstel besproken in het college van b&w. Wanneer het instemt met de voorwaarden van de deal volgt een persverklaring van de wethouder, de Tieleman broers en Dick Pakkert van de programmeerstichting Live at Nighttown/Watt’s Live.

Na de ondergang van Nighttown en lange periode van onduidelijkheid over de toekomst van het pand werd afgelopen september het verbouwde pand heropend onder de naam Watt. Twee maanden later dreigde al een pijnlijke ondergang. Serieuze plannen voor een nieuw ‘urban’ podium in de Maassilo in Rotterdam-Zuid waren aanleiding voor een anonieme financier van Watt om zich terug te trekken. Hiermee viel een gat van anderhalf miljoen in de begroting van het podium. Al kwam de gemeente recent over de brug met de toezegging dat in de nieuwe locatie geen concerten plaats zullen vinden.

Wanneer het college akkoord gaat met de plannen van Grashoff, zal de exploitatie van Watt in handen komen van de huidige programmeerstichting. Deze zal fuseren met het kleinere poppodium Waterfront dat al enkele jaren met structurele tekorten kampt. Mogelijk sluit het podium de huidige locatie en trekt het in bij het pand van Watt aan de West-Kruiskade. Dick Pakkert van de programmeerstichting zegt bij een akkoord zo snel mogelijk het personeel van beide zalen op de hoogte te stellen. Het nog onbekend hoeveel de huidige exploitanten ontvangen voor de horecatak van Watt. In november van dit jaar raamde Willem Tieleman voor het AD dat een uitkoop meer dan drie miljoen euro zou gaan kosten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12