Excelsior Recordings zet kaarten op De Staat en wil Daily Bread Excelsior Recordings zet kaarten op De Staat en wil Daily Bread

Roseboom: "Ik droom van een nieuw popfestival op een eiland"

, Renee Hartog

Excelsior Recordings zet kaarten op De Staat en wil Daily Bread

Roseboom: "Ik droom van een nieuw popfestival op een eiland"

Renee Hartog ,

Platenlabel Excelsior Recordings wil in 2009 Daily Bread uitbrengen. Labelbaas Roseboom heeft er hoge verwachtingen van, maar de deal is nog niet rond, zo bleek uit zijn woorden tijdens de laatste Dubbel Check van dit jaar. Naast albums uitbrengen op zijn eigen label droomt Rooseboom van een nieuw festival op Vlieland. Dat liet hij zich gisteren ontvallen tijdens de eindejaarsuitzending van Dubbel Check.

Roseboom: "Ik droom van een nieuw popfestival op een eiland"

Ferry Roseboom droomt van een nieuw popfestival op waddeneiland Vlieland. Dat liet Excelsior-labelbaas Ferry Roseboom liet zich gisteren ontvallen tijdens de eindejaarsuitzending van Dubbel Check. Verder kon en wilde hij er niets over vertellen: “Het is nog veel te prematuur om er iets over te zeggen. Maar ik kan niet ontkennen dat ik op persoonlijke titel met anderen serieus kijk naar de mogelijkheden. Maar het vooralsnog blijft het bij dromen.”

Ook met Excelsior heeft Roseboom een volle agenda met ‘geweldige dingen’ voor 2009. “Als we eruit komen met de onderhandelingen gaan we volgend jaar aan de slag met Daily Bread”, aldus Roseboom, “en we hebben natuurlijk De Staat, dat wordt geweldig.” Daarnaast zal er hard worden doorgewerkt met Roosbeef, komt Johan met een nieuw album, wordt een verzamelaar met Nederlandse Glamrock gelanceerd en gaat Spinvis de Nederlandse theaters in.

Excelsior kijkt terug op een ‘heel goed’ 2008. Één hoogtepunt vindt hij moeilijk te noemen. “We hadden GEM, met drie radiohits. En natuurlijk Triggerfinger, de zalen liepen vol voor die gasten dit jaar”, aldus Roseboom.  “We hebben een mooi jaar gehad qua platen, maar toch ook qua verkoop van platen. Hij geeft toe dat de plaatverkoop het afgelopen jaar ook weer is gedaald, maar echt druk maakt hij zich nog niet om die tendens. Want Excelsior leeft niet alleen van de verkoop van platen. Zo werden al liedjes van GEM en zZz verkocht aan reclamecampagnes van respectievelijk een verzekeringsmaatschappij en een autofabrikant. Ook  is Excelsior bezig met De Harmonieboekingen met de platenmaatschappijen PIAS en V2. Daarbij biedt de band Triggerfinger mogelijkheden om naar België uit te breiden. “Ik denk dat wij niet alleen een platenfirma zijn, maar meer een handelaar in schone kunsten”, aldus Roseboom.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12