Bonne Aparte frontman begint nieuwe band Bonne Aparte frontman begint nieuwe band

"Met Herrek ga ik meer aandacht besteden aan de tekst"

, Ron van der Sterren

Bonne Aparte frontman begint nieuwe band

"Met Herrek ga ik meer aandacht besteden aan de tekst"

Ron van der Sterren ,

Gerrit van der Scheer, frontman van Bonne Aparte en tot voor kort gitarist van Adept, heeft een nieuw geesteskind. Het eerste optreden onder de naam Herrek heeft al plaatsgevonden, onlangs in Vera Groningen. Een heel album het eerstvolgende doel. Van der Scheer: "Bonne Aparte is mijn uitlaatklep voor frustraties, met Herrek wil ik meer aandacht besteden aan de tekst."

"Met Herrek ga ik meer aandacht besteden aan de tekst"

Gerrit van der Scheer heeft een nieuw geesteskind. De frontman van Bonne Aparte en voormalig gitarist van Adept trad onlangs op onder met een nieuwe band onder de naam Herrek in de kelder van het Groningse Vera. "Ik wil onder deze naam meer inhoudelijk werk maken, meer aandacht besteden aan de tekst." Die teksten zijn godsdienstig van aard, vertelt Van der Scheer, zelf belijdend christen. "Aan die opvoeding hou je een bepaald wereldbeeld over, dat gaat terugkomen."

De bandnaam is een verbastering van zijn eigen voornaam: "Ik heb in Indonesie gewoond. Daar spraken ze Gerrit als Herrek uit." Veel meer wil Van der Scheer er nog niet over kwijt. Hoewel het doel helder is - een album maken - gaat het nog wel even duren voor dat er is. "Ik maak eerst mijn opleiding af. Dat moet in januari volgend jaar lukken. Daarna kan ik me helemaal op het album richten." Dat album was overigens al redelijk ver gevorderd. Tot de computer van Van der Scheer de geest gaf en zijn pre producties van de nummers allemaal verdwenen. “Na januari moet ik alles weer opnieuw opnemen.”

Het verlaten van Adept, dat haar naam na de bezettingswisseling veranderde in Elkin, is niet het gevolg van een ruzie tussen Michiel Klein en hem, benadrukt Van der Scheer: "Bij het nadenken over de richting van het tweede album werd al snel duidelijk het een andere kant op zou gaan. Een kant met minder gitaar. Daarom ben ik eruit gestapt."

Klein en Van der Scheer blijven wel nog samenwerken in "het collectief Bonne Aparte". Eerder zinspeelde Van der Scheer erop dat Bonne Aparte misschien eenmalig project zou zijn. “Eigenlijk is dat ook zo,” zegt hij nu. “Ik zie niet gebeuren dat Bonne Aparte nog zo’n album maakt. Het vervolg zal echt heel anders gaan klinken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12