11 team opent nieuwe club in maart in oud Trouw gebouw 11 team opent nieuwe club in maart in oud Trouw gebouw

Eerste namen: Kode 9, Supermayer, Flying Lotus

, Fiona Fortuin

11 team opent nieuwe club in maart in oud Trouw gebouw

Eerste namen: Kode 9, Supermayer, Flying Lotus

Fiona Fortuin ,

Het team van de in juni gesloten 11 opent in maart een nieuwe club. Locatie: het oudeTrouw gebouw. Openingsdatum: maart. Eerste namen: Kode 9, Supermayer, Flying Lotus. Olaf Boswijk: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Eerste namen: Kode 9, Supermayer, Flying Lotus

De locatie waar het team van 11 een nieuwe club gaat beginnen, gonsde al geruime tijd over de hoofdstedelijke grachten. Nu spreekt ook aanblijvend programmeur Olaf Boswijk het hardop uit: het is het oude Trouw gebouw gelegen in Amsterdam Oost. In maart gaat de deur open. Het wordt een plek met een club, restaurant en kunstruimte.

“Het was liefde op het eerste gezicht”, zegt Boswijk over de nieuwe locatie. “Het pand ligt op een ruige locatie. Vanbinnen kent het nog veel industriële details, overgebleven van toen de krant Trouw er nog in zat. De drukpersmachines zijn eruit, maar er hangen nog kabels en de roosters zitten er nog in. Het voelt meer aan als club dan 11. Het pand waar 11 in zat was gebouwd voor mensen, het Trouw gebouw voor machines.” Boven komt de club (voor 500 man) en het restaurant, in de kelder is er ruimte gemaakt voor kunstprojecten. “Maar af en toe kan deze ook als tweede zaal of chill out gebruikt worden.”

Bijzonder om te horen is dat er wederom gekozen is voor een tijdelijke locatie. Ze mogen er twee jaar zitten. “Dat tijdelijke dwingt ons bepaalde keuzes te maken”, zegt Boswijk. “Wat is belangrijker, een rode muur of je programmering? Je stelt prioriteiten. Het levert ook energie op, zoals we al bij 11 merkten. Bij onze medewerkers zorgt het voor energie, bij de bezoekers voor dynamiek.”

Om die reden zal er niet te veel tijd en geld aan interieur besteed worden. “Er gaan een paar dingen mee uit 11, zoals de picnic tafel en stoelen die we elders in het gebouw hebben gevonden.” De huuroppervlakte bedraagt 3000m2, de helft daarvan wordt gebruikt. “Het kan zijn dat we dat deel ooit eens zullen gebruiken, maar nu nog niet.”

Een naam hebben ze nog niet, de openingsmaand is al wel vastgesteld: maart. En de eerste namen die er in maart en april zullen staan, krijg je bij deze meteen mee: Dixon, Flying Lotus, Kode 9, Supermayer en locals Cinnaman, Juha, Melon, Patrice Baumel en Nuno dos Santos.

De programmering neemt, net als in 11, Boswijk met een paar andere mensen voor zijn rekening. “80% van de programmering van 11 blijft behouden, daarnaast zoeken we met electronica, dubstep en experimentele muziek de scherpe randjes op.” Zo krijgt onder meer Viral Radio zijn eigen maandelijkse avond.

Naast programmeur is Boswijk samen met Maike Vernooij, Daan Steures eigenaar geworden. Boswijk: “De oude eigenaren van 11 zijn nog wel betrokken, maar dan in een adviserende rol en als investeerders. Ze hebben bewust het stokje overgedragen. Het is jullie beurt, zeiden ze.”

Een officiële openingsdatum is nog niet geprikt, wie de club opent ook niet. “Dat wordt allemaal duidelijk zodra we een datum hebben. Half februari wordt er proefgedraaid, dan weten we snel meer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12