We Started Nothing van The Tings Tings meest verkochte album op Lowlands We Started Nothing van The Tings Tings meest verkochte album op Lowlands

Maar Sigur Rós maakte de meeste vrienden

We Started Nothing van The Tings Tings meest verkochte album op Lowlands

Maar Sigur Rós maakte de meeste vrienden

Niet Elbow en ook niet die andere grote de Editors, maar The Ting Tings verkocht met We Started Nothing dit weekend op Lowlands de meeste cd's.

Maar Sigur Rós maakte de meeste vrienden

Concerto inkoper Jorn van der Linde had zijn geld ingezet op Elbow. Maar het liep allemaal net iets anders, blijkt nu hij de verkoopcijfers voor zich heeft. Niet Elbow, niet die andere grote Editors of MGMT waar de India veel te klein voor was, maar We Started Nothing van The Ting Tings is in de Lowlands muziekwinkel van Concerto het meest over de toonbank gegaan. Het is daarbij ook het enige album in de top 10 zonder midprice sticker of extraatje. Zo kreeg je bij Infadels een shirt en bij The Wombats een frisbee. Overpowered van Roisin Murphy en Flage van Le Le sluiten de top drie.

“Maar”, zegt Van der Linde, “Sigur Rós heeft de meeste vrienden gemaakt.” De IJslandse band heeft niet alleen van top 10 genoteerde Takk (uit 2005) veel exemplaren verkocht, maar van hun gehele discografie. 

Sex Pistols heeft naar verwachting het slechtst verkocht. MGMT eindigt uiteindelijk op een 24ste plek. Van der Linde: “Toch heeft Lucky Fonz III, die op 10 is geëindigd, maar tien meer cd’s dan MGMT verkocht. Het scheelt dus allemaal maar heel weinig.”

Daarnaast is er opvallend veel vinyl verkocht, zowel nieuw als tweedehands, vertelt de inkoper.  “Honderden platen zijn er verkocht, van Slayer, tot aan Wu Tang Clan en The Strokes. In de winkel merken we dat de vinylverkoop in de lift zit, daar hebben we op Lowlands rekening mee gehouden. We hebben sowieso boven verwachting breed verkocht. Meer dan duizend verschillende titels.”
Ook een paar mensen met een artiestenbandje deden dit weekend aankopen. Zo schafte Hot Chip een paar Autechre platen aan. Dat weet Anton Speijers, die stond op dat moment achter de kassa. “Ik zag er nog wel meer met een artiestenbandje om”, vertelt hij. “Maar niet iedereen herken ik. Die van The Bees en Hot Chip wel.”

De top 10:

1 The Ting Tings – We Started Nothing

2 Roisin Murphy -  Overpowered

3 LeLe - Flage

4 The Wombats - A Guide to Love, Loss and Desperation

5 Infadels – Universe in Reverse

6 Michael Franti & Spearhead - All Rebel Rockers

7 Vive La Fête - Jour de Chance

8 Editors – An End Has A Start

9 Sigur Ros - Sigur Rós - Takk... (2005) 

10 Lucky Fonz  III – Life Is Short / Santogold – Santogold

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12