Toiletvandaal teistert Nederland 3

“Het lijkt wel of iemand iets tegen ons heeft”

Een toiletvandaal teistert poppodium Nederland 3 in Wateringen. Afgelopen weekend heeft de heren-wc het voor de vijfde keer in twee jaar tijd moeten ontgelden. En dat terwijl de boel, inclusief de kleinste kamers, net is verbouwd. "We dachten heel even aan het ophangen van camera’s voor de ingang van de toiletten, maar dat gaat toch iets te ver."

“Het lijkt wel of iemand iets tegen ons heeft”

Het is een simpel urinoir, niet anders dan enig ander toilet in een doorsnee popzaal. Toch heeft dit weekend de heren-wc van podium Nederland 3 in Wateringen het voor de vijfde keer in twee jaar tijd moeten ontgelden. Een vandaal heeft door hard te schoppen het hangtoilet onbruikbaar gemaakt. En dat terwijl de boel, inclusief de kleinste kamers, net is verbouwd. “Bekostigd met geld van sponsoren en fondsen die we na lang zoeken hebben verworven”, vertelt pr-medewerker Roy de Letter.

Wie het gemunt heeft op de toiletten, is niet duidelijk. Ook de identiteit(en) van de vorige vandalen hebben ze nog altijd niet weten te achterhalen. Het zou volgens De Letter om één persoon kunnen gaan. “Het lijkt wel een moedwillige actie door iemand die iets tegen Nederland 3 heeft. Al kan ik me dat niet voorstellen.” De zaal hoopt de schade op de vandaal te kunnen verhalen. “Ook zal de persoon de toegang voorlopig worden ontzegd.”

Het bestuur hoopt zo snel mogelijk een oplossing te vinden om de vernielingen in de toekomst te kunnen voorkomen. “We dachten heel even aan het ophangen van camera’s voor de ingang van de toiletten, maar dat gaat toch iets te ver. Hufterproof toiletten lijkt ons nu de beste optie. Die zijn wel duur, dus dat vraagt wel om een flinke investering. Maar ze zijn in ieder geval moeilijk kapot te maken.”

Op de bewuste avond van 9 augustus vond de afterparty van Waterpop plaats in het pand. Er waren ongeveer 250 mensen binnen. Nederland 3 roept op om mensen die op de bewuste avond iets verdachts hebben gezien contact op te nemen met de zaal via bestuur@nederlanddrie.nl.