The Moi Non Plus brengt 6 oktober debuutalbum uit The Moi Non Plus brengt 6 oktober debuutalbum uit

En speelt 25 shows in 38 dagen

The Moi Non Plus brengt 6 oktober debuutalbum uit

En speelt 25 shows in 38 dagen

Een van de betere bandnamen van de afgelopen jaren, The Moi Non Plus, zal binnenkort gelukkig ook op een albumhoes prijken. 6 oktober brengt het duo via Subbacultcha! zijn debuutalbum uit. Daarna tourt het zich suf met onder andere een bezoek aan CMJ.

En speelt 25 shows in 38 dagen

Halverwege 2007 stond The Moi Non Plus, bestaande uit Bas Morsch en Leon Caren, in het voorprogramma van Queens of the Stone Age in Paradiso. Daarna dook het compromisloze duo zo nu en dan op, maar een debuutplaat bleef uit. 6 oktober is het toch zover. Twee dagen daarvoor wordt het album, The Moi Non Plus getiteld, samen met Adept gepresenteerd in de Amsterdamse Bitterzoet.

Waarom duurde het zo lang om het debuut op te nemen? “We hadden een ambitieus plan qua productie,” aldus Leon Caren. “Dat proces duurde uiteindelijk erg lang. Uiteindelijk hebben we zo’n 25 dagen in de studio gezeten.” De opnames met Hospital Bombers-zanger Jan Schenk liepen volgens Caren lekker, maar omdat het drietal ook bevriend is werd vergeten dat studiotijd ook geld kost. “Maar ik ben erg tevreden. Ik had de plaat even weggelegd. Laatst zette ik hem weer op en het is erg goed geworden.”

De band wil bewust uit de Hollandse context blijven. Caren ziet puur het stempel ‘Nederlandse band’ niet zitten. “Dat lijkt tegenwoordig voldoende, maar dat wil ik niet.” Daarom wordt direct ook in het buitenland getourd en wordt in Nederland een aantal podia gedeeld met het Amerikaanse These Are Powers (met ex-Liars bassist Pat Noecker).

De albumpresentatie is tevens het startschot van een korte en krachtige tour. In 38 dagen zullen 25 shows worden gegeven in Nederland, Spanje, Engeland, Amerika en Duitsland. In Amerika zal showcasefestival CMJ worden aangedaan. In Engeland zijn vier shows gepland met Bonne Aparte. Eén daarvan georganiseerd door het hippe muziekplatform Artrocker. Het oktobernummer van het fysieke Artrocker magazine zal tevens een compilatie-cd van het Nederlandse Subbacultcha! bevatten. Op dit moment is The Moi Non Plus drummer en Subbacultcha! voorman Caren bezig deze cd samen te stellen. Het blad Artrocker is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar en heeft een oplage van 30.000 exemplaren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12