Strandtent Timboektoe kan nu echt van start Strandtent Timboektoe kan nu echt van start

Stichting Brak gaat voor professionalisering

Strandtent Timboektoe kan nu echt van start

Stichting Brak gaat voor professionalisering

Na de verkoop van Bitterzoet hebben de oude eigenaren eindelijk tijd voor hun andere projecten. Zo zit Joris Bakker het liefst elke dag in zijn strandtent Timboektoe. Met Sleazefest en het Kampvuur Festival van de nieuwe stichting Brak komt er meer livemuziek naar Wijk aan Zee.

Stichting Brak gaat voor professionalisering

Joris Bakker en zijn compagnons hebben hun Bitterzoet vaarwel gezegd. Met pijn in het hart, maar met meer tijd voor andere projecten. Strandtent Timboektoe in Wijk aan Zee is al ruim een jaar in hun handen en kan nu met meer aandacht en enthousiasme worden gerund. Zo is inmiddels de stichting rond die zich bezig gaat houden met fondsenwerving en de organisatie en programmering van nieuwe feesten. De stichting Brak (“Hier in Wijk komt zoet en zout water bij elkaar”) heeft een solide bestuur bij elkaar gebracht. Zo zullen Ron Euser (Mojo), Geert van Italie (Paradiso) Niels Jansen (Veronica) en Liedewij Loorbach (Het Parool) zorg dragen voor professionalisering van de programmering op Timboektoe. “Nu kunnen we hier echt van start,” zegt Bakker.

Het eerste resultaat van Brak is het Kampvuur Festival op 30 augustus. Of zoals ze zelf zeggen: “Lekker kneuterig liedjes luisteren bij een kampvuur. Billen in t zand, klotsende golven als baslijn en lichtjes van de hoogovens als romantisch extraatje.” Ondermeer Spinvis & Simon Vinkenoog, Ralph Mulder (Alamo Race Track),  Maurits Westerik (GEM) en HIT ME TV gaan zand doen opwaaien. Behoorlijk Excelsior erkent Bakker. “Maar de stichting moet nog aan de slag. Er was nog nauwelijks geld en tijd dus Ferry Rosenboom (Excelsior) hielp ons een handje. Dit moet een opmaat naar veel meer en een bredere programmering worden. Er is tegenwoordig gewoon veel animo voor livemuziek, dat kun je niet negeren.”

Brak zal niet de enige participerende partij in de strandtent zijn. Ook het succesvolle underground dirtrockfestival Sleazefest heeft zijn kampementen in het zand opgezet. Na een succesvolle maar verregende editie afgelopen 18 juli heeft organisator Björn Ottenheim (zZz) grootse plannen voor zijn tiende Sleazefest. Op 4 september moet het lekker smerige jubileum op grootse wijze worden gevierd. “Ik wil ook wat langer door dus ben bezig met een extra vergunning,” Ottenheim heeft al enkele artiesten op het oog en een aantal bevestigingen. Met onder andere The Sadies, Reverend Beat Man, King Khan & BBQ Show, Black Lips, Aux Raus en Adept heeft het geplande affiche al nodig gewicht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12