Opposites pionieren op Spaanse stranden Opposites pionieren op Spaanse stranden

Twan: “Op de gebroken glazen na is elke clubeigenaar blij met ons”

Opposites pionieren op Spaanse stranden

Twan: “Op de gebroken glazen na is elke clubeigenaar blij met ons”

The Opposites maken de Spaanse costa’s onveilig. Na vier weken Lloret de Mar zijn nu Barcelona, Salou en Blanes aan de beurt. Gelukkig is er ook voldoende tijd voor strand en bier. “Compleet maf Nederland komt naar Spanje.”

Twan: “Op de gebroken glazen na is elke clubeigenaar blij met ons”

“Compleet maf Nederland komt naar Spanje. Ik dacht eerst dat het niets voor mij zou zijn, maar het is geweldig hier.” The Opposites hebben na vier weken lang vijf optredens per week het befaamde Lloret de Mar verruild voor het strand van Barcelona. MC en producer Twan “Big2/Twanneman” van Steenhoven waarschuwt voor een lege accu van zijn mobiel. Een paar minuten later valt het toestel daadwerkelijk uit. Ook het noodnummer van collega MC Willem ”Willy” de Bruin lijkt onder de hitte of zeewater bezweken. Gelukkig is de belangrijkste boodschap inmiddels overgekomen: “Het gaat goed met ons hier. Dit is de ideale tijdsbesteding in de zomer.”

De komende tijd vliegen de heren voor een enkele show op en neer naar Nederland. Slopend? “Nee, totaal niet. Het is anderhalf uur vliegen. Nou, dat heb ik er wel voor over. Alleen slaat die airco flink op mijn stem.” Een schorre Twan lacht. “Okay we gaan ook gewoon behoorlijk hard hier. Ik heb de eerste weken geprobeerd het zonder alcohol te doen, maar dat is zo saai. Elke Nederlander is hier om te feesten en kapot te gaan, dan kun je niet achterblijven.” In het appartement op Lloret probeerde Twan nog nieuwe tracks op te nemen, nu heeft hij daar geen zin meer in. “Dan zit je alles mee te slepen. Maar ik moet zeggen dat mijn iPod weer vol nieuwe teksten staat. Nu mag ik genieten.”

Willy heeft een flinke wond op zijn rug opgelopen toen hij rennend met vuurwerk een boom ontmoette. Twan: “Je moet gewoon meedoen met de gekte van al die boeren hier, dan doen zij dat ook. Iedereen schreeuwt onze teksten mee. Serieus, iedereen kent ons hier. We zijn een soort Osdorp Posse; pioniers. Niemand heeft ooit op deze manier Spanje platgetourd.” Volgens de lange MC moeten ze het meestal doen met gare microfoons en cd-spelers. “Maar de clubeigenaars zijn fuckin’ enthousiast. Okay, op de gebroken glazen na dan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12