London Calling ditmaal twee dagen langer London Calling ditmaal twee dagen langer

Eerste vier namen bekend

London Calling ditmaal twee dagen langer

Eerste vier namen bekend

London Calling kent dit jaar twee extra dagen. Op de woensdag en donderdag vóór de najaarseditie kunnen de bezoekers alvast opwarmen met een aantal bands in de Kleine Zaal van Paradiso. 3VOOR12 maakt exclusief de eerste namen bekend.

Eerste vier namen bekend

London Calling staat nooit stil. Na uitstapjes met locaties, een extra zondag, Koninginnedag, Oud- en Nieuwedities en een Schotse focus, is er dit jaar gekozen voor twee light-avonden ter opwarming voor de najaarseditie van 2008. 12 en 13 november is de Kleine Zaal van Paradiso het toneel voor twee á drie bands per avond. Op 14 en 15 november is de gehele Paradiso weer in de ban van vele Britse beloften.

Programmeur Ben Kamsma zegt de dagen uit praktische overwegingen te hebben ingelast. “London Calling valt ditmaal samen met een festival in Frankrijk, daarom kan ik een aantal goede bands alleen op woensdag en donderdag boeken.” Kamsma zegt dat het geen uitputtende avonden gaan worden. “Er staan minder bands en we gaan niet zo lang door.”

Zijn er op dit moment wel zoveel goede nieuwe Britse bandjes voor twee extra dagen? “Er blijft altijd jonge aanwas, maar het is inderdaad nu geen spetterende tijd. Een aantal bands zullen daarom al vaker op London Calling hebben gestaan. Terugkijkend zijn we met een aantal bands in het verleden wel wat vroeg geweest. We hebben veel geschoten en ook veel gemist, maar dat hoort ook bij dit festival.” De programmeur heeft er geen moeite mee om het concept wat ruimer te interpreteren. “Ik ga heel veel Amerikaanse bands uitnodigen. Of heel veel, in ieder geval meer dan ooit.”

3VOOR12 maakt bij deze exclusief de eerste vier namen van de vier dagen London Calling bekend. De eerste naam voor woensdag  12 november is Cajun Dance Party. Op de warming-up donderdag de 13e maakt Wild Beasts zijn entree. Vrijdag meldt de eenmansformatie FrYars zich voor het eerst in Paradiso en op zaterdag  is het Magistrates dat de enorme buzz waar mag maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12