3VOOR12 draait (week 31): Diplo & Santogold, The Cool Kids, Boris Werner 3VOOR12 draait (week 31): Diplo & Santogold, The Cool Kids, Boris Werner

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 31): Diplo & Santogold, The Cool Kids, Boris Werner

De favorieten van de redactie

Diplo en Santogold hebben een mixtape online gezet die er bij de redactie ingaat als koek. Gratis muziek smaakt beter, zoiets? Hij is in ieder geval voor nop te downloaden. Verder: The Cool Kids, Boris Werner, Conor Oberst, Cold War Kids, XX Teens...

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

3VOOR12 draait ook op Last.fm

3VOOR12 Single van de Week
Tricky – Puppy Toy (Domino/Munich)

3VOOR12 Album van de Week
The Cool Kids - The Bake Sale EP (XL/V2)

3FM Megahit
Pete Philly & Perquisite – Mystery Repeats (Anti/Epitaph)

Top 10:

1. Diplo & Santogold - Top Ranking (gratis mixtape) 
“Zo'n beetje het complete Santagold-album in de mixmangel met soul, hiphop en reggaehits” (Atze de Vrieze)
“Heter worden ze deze zomer niet meer gemaakt” (Stephan van Peursem)
Diplo bevestigt weer eens dat er geen DJ ter aarde is die zulke tapes maakt (Robin Geurts)

2. The Cool Kids - The Bake Sale (XL/V2)
“Heel erg 1986 en toch het meest frisse hiphopalbum van 2008” (Atze de Vrieze)
“Hip-Hop naar mijn hart: inventief, pakkend en met humor” (Stephan van Peursem)

3. Boris Werner - No Day Like Monday EP (Remote Area)
“Ideale opwarmertje voor Welcome to the Future aanstaande zaterdag” (Atze de Vrieze)
“Opener Starving Marvin Is Cruisin is vooral heel sterk” (Fiona Fortuin)

4. Conor Oberst – Conor Oberst (Merge/V2)
“Ook een scepticus is snel om met deze prachtplaat” (Erik Zwennes)
“Uniek en ontroerend. Met dit album ben je klaar voor de herfst.” (Jacinthe Versteeg)

5. Cold War Kids – Something Is Not Right WIth Me (cds V2)
Hartverscheurend mooie twee minuten. En je zet 'm weer op, en weet op...” (Menno Visser)
“Maakt de verwachtingen meer dan waar” (Bart Snoeren)

6. XX Teens - Welcome To Goon Island (Mute/EMI)
“Geweldige plaat!” (Fiona Fortuin)

7. Buffalo Killers – Let It Ride (Alive Naturalsound/Sonic Rendezvous)
“Wat nou belachelijke naam? Toepasselijker kan niet. Dit is muziek voor echte mannen. Jagers en vechtersbazen, maar met een klein hartje” (Erik Zwennes)

8. The Bug - London Zoo (Ninja Tune/PIAS)
“Dubstep op doping” (Robin Geurts)

9. Onur Ozer - Watergate 01 (Watergate/ N.E.W.S)
“De ledlampjes tent meteen een inhaalslag” (Fiona Fortuin)

10. Leila - Blood, Looms And Blooms (Warp/ Rough Trade)
“Leila raakt bij mij nu waar Portishead me met haar eerste album trof” (Ron van de Sterren)

ERIK ZWENNES DRAAIT:

Conor Oberst – Conor Oberst (Merge/V2)
Bij mij geen onvoorwaardelijke blinde verering bij Oberst en de zijnen. Maar ook een scepticus is snel om met deze prachtplaat. Ideaal voor in de klamme hangmat. 

Oxford Collapse – Bits (SubPop/Konkurrent)
Klamme stoelen, zweetpootjes en een natuurlijke spa over mijn onderrug. Met deze nepzomer kunnen we toch geen genoegen nemen? De energieke indie schmindie van Oxford Collapse maakt veel goed. Alsof de belachelijke luchtvochtigheid spontaan wordt opgezogen en de hangmat van hierboven nog aangenamer wordt. 

Buffalo Killers – Let It Ride (Alive Naturalsound/Sonic Rendezvous)
Wat nou belachelijke naam? Toepasselijker kan niet. Dit is muziek voor echte mannen. Jagers en vechtersbazen, maar met een klein hartje. Ook prima in de hangmat met een flinke T-bonesteak op de BBQ. Smullen.

ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Boris Werner - No Day Like Monday EP (Remote Area)

Als ideale opwarmertje voor Welcome to the Future zaterdag is er een mooie nieuwe EP van Amsterdammer Boris Werner. Goed met dit weer ook: lekker luchtige minimale techno met een dansvloerbite.  

Diplo & Santogold - Top Ranking (gratis mixtape)
Zo'n beetje het complete Santagold-album in de mixmangel met soul, hiphop en reggaehits. En nog voor nop ook!

The Cool Kids - The Bake Sale EP (XL/V2)
Heel erg 1986 en toch het meest frisse hiphopalbum van 2008.

FIONA FORTUIN DRAAIT:

Onur Ozer - Watergate 01 (Watergate/ N.E.W.S)
Elke club zijn eigen mixalbum. Fabric, Fuse, Berghain, de Skihut, eigenlijk elk zichzelf respecterende club brengt er zo nu en dan-sommigen ook met regelmaat- eentje uit. De Berlijnse club Watergate vanaf nu ook. Misschien wat laat (of zelfs achterhaald? je moet niet alles willen), zou je kunnen denken. Maar wat mij betreft neemt de ledlampjes tent meteen een inhaalslag door a. alleen al Onur Ozer te vragen, b. micro-achtig aan te vangen, waarna hij de diepte en zwaarte opzoekt en uiteindelijk met zichzelf eindigt, en een niet te missen c. ook Nederland voorbij laat komen: in zijn geheel bij de remix van Abonne door Ion Ludwig en half door de Duitse, máár in Nederland wonende Patrice Baumel met zijn hit The Roar. 

XX Teens - Welcome To Goon Island (Mute/EMI)
Denk The Fall, Voodoo Glow Skulls (al is het maar heel even in 1 nummer, toch leuk om eens naar te verwijzen), Lcd Soundsystem, Iggy Pop... En op mijn favoriet My Favourite Hate brengen ze ook nog eens Rotterdam Termination Source (Poing!) en Bob Dylan (op mondharmonica!) bij elkaar. Geweldige plaat!

Boris Werner - No Day Like Monday (Remote Area)
No Day Like Monday is niet zomaar een 12”, maar een dubbele met maar liefst vijf nummers. Opener Starving Marvin Is Cruisin vind ik vooral heel sterk door die langzame, subtiele opbouw met diepe bassen, warm door de percussie en dan de vocalen die steeds meer op de voorgrond treden. Dit weekend staat hij op Welcome To The Future op de Future Stage, maar een plekje op de main later op de dag zou hem ook niet misstaan. Eerst hij, dan 2000 And One en dan Luciano die afsluit. Wat een opbouw in mooie driehoeksverhouding zou dat zijn!

MENNO VISSER DRAAIT:

Cold War Kids – Something Is Not Right WIth Me (cds V2)
Voorproefje van hun in september te verschijnen tweede album Loyalty To Loyalty. Hartverscheurend mooie twee minuten. En je zet 'm weer op, en weet op...

Artrocker (Brits maandblad)
Bij de betere bladenimport is sinds kort het Britse maandblad Artrocker makkelijker verkrijgbaar. Het enthousiasme uit de indiescene druipt er van af. Met deze maand een gratis cd met bands die misschien wel op de volgende London Calling staan. Dead Pixels tip ik bij deze: dames vervaarlijk balancerend tussen rock en dance.

Saturday Morning Pictures – It’s Cool To Hate The Singer (album, release 15/8, Snapper Music/Aces High promo)
Brits duo met voorliefde voor piano en licht-cynische teksten. Denk aan Ben Folds light. Ik ben binnen.

ROBIN GEURTS DRAAIT:

The Bug - London Zoo (Ninja Tune/PIAS)
Dubstep op doping. Ik zie het helemaal voor me: Kevin Martin (The Bug) injecteert dubstep met een illegale mix van hardere beats en bassen en ontzagwekkende gastvocalen en laat het beest los in Londen, waar het een spoor van destructie achterlaat. Alleen de Luisterpaal kan het beest bedwingen. 

The Replacements - Let It Be (Twin-Tone)
Ik ben het boek "Our Band Could Be Your Life" van Michael Azerrad aan het lezen met biografieën van underground bands uit de jaren tachtig, zoals Black Flag, Dinosaur Jr en Minutemen. Natuurlijk is het het leukst als je dan tegelijk naar de muziek luistert waar het om gaat. The Replacements scoren vooralsnog het hoogst en ik draai hun klassieke album nu ook thuis bij het schoonmaken, in de trein, als ik een ijsje eet... eigenlijk altijd dus. Perfecte punkpop, nooit verbeterd. (Behalve als het een van de bands in de laatste drie hoofdstukken lukt.)

Santogold & Diplo - Top Ranking (mixtape)
Diplo veroorzaakte eerder al een golf van hype rond M.I.A. met een mixtape, vlak voor haar eerste album uitkwam. Dat van zangeres Santogold is er al een tijdje, maar toch zal deze mixtape veel mensen over de streep kunnen halen. Met een mix van haar beste nummers, geremixte tracks van Benga, Panda Bear en Black Flag en een hele stapel klassieke reggae bevestigt Diplo in ieder geval weer eens dat er geen DJ ter aarde is die zulke tapes maakt.

STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Santogold vs Diplo - Top Ranking Mixtape (download)
Santogold's debuut kwam bij mij niet zo hard binnen, deze mixtape wel. Heter worden ze deze zomer niet meer gemaakt. Ideaal voor als het kwik (weer) boven de 25 graden stijgt. Fijn ook dat Panda Bear nog even langs komt...

The Cool Kids - The Bake Sale (XL/V2)
Hip-Hop naar mijn hart: inventief, pakkend en met humor. " It's the new black version of the Beastie Boys" rappen ze zelf... Vanaf vandaag op de luisterpaal!

Abe Vigoda - Skeleton (Bella Union/V2)
Chaos zoals ik daar graag naar luister. Doet een appel op mijn oerdriften en laat me in mijn eentje door de kamer springen. Goed dus! Voor fans van Animal Collective en Yeasayer die weer eens wat nieuws willen...

BART SNOEREN DRAAIT:

Cold War Kids – Something Is Not Right WIth Me (cds, V2)
De eerste track van het aankomende nieuwe album Loyalty To Loyalty is te horen op hun myspace en maakt de verwachtingen meer dan waar.

Dntel - The Dream Of Evan And Chan (feat. Ben Gibbard) (Kompakt Remix) (Plug Research)
Donker en dromerig. Kortom: perfecte track om je weer eens vertwijfeld af te vragen of dat 2e Postal Service album er ooit zal komen.

Brendan Canning - Something For All Of Us (album, A&C/Konkurrent)
Et Voila: Het volgende Broken Social Scene lid dat een solo-album maakt onder de The BSS presents vlag. De titel is is in elk geval perfect, want het album kenmerkt zich vooral door variatie. Voor ieder wat wils dus, en voor mij alle 11 goed.

RON VAN DE STERREN DRAAIT:

The BPA - Toe Jam (Youtube / Myspace)
Ben sinds kort extreem gevoelig voor liedjes waarvan ik denk: dat is leuk voor mijn kindje straks! Van Leonieke weet ik dat ik op vrolijke bliepjes en klikjes moet letten. En het is natuurlijk belangrijk dat er ook opgevoed wordt! Deze staat daarom hoog in mijn top tien. Oude glorie (David Byrne, Fatboy Slim) en nieuwe helden (Dizzee Rascal) in een kermisachtige zomerhit, afgemaakt met een geniale vrolijke censuur naaktclip. 

Leila - Blood, Looms And Blooms (Warp/ Rough Trade)
Leila raakt bij mij nu waar Portishead me met haar eerste album trof, maar dan met de ramen open en een ijsje in de hand.
Wood - The Wood Album (album, EZ Monster Records)
Je vindt nog eens wat als je je kast ontruimt. Sorry Wood, maar jullie waren er letterlijk achter gevallen. En dat terwijl jullie op je best klinken als Soul Coughing, maar dan met een net niet Engelse tongval die Tom Barman er ook zo zuiderlijk in kan leggen.

JACINTHE VERSTEEG DRAAIT:

Jens Lekman – Night Falls over Kortedala  (Secretly Canadian/Konkurrent)
Tsja, je gaat naar Zweden of je gaat het niet. Kortom: ondanks goede voornemens over hippe nieuwe platen in de auto toch bijna nonstop Jens Lekman gedraaid.  En wat word ik daar eindeloos blij van.  

Jens Lekman – Oh, You're So silent Jens (Secretly Canadian/Konkurrent)
Nog zo'n juweel.  Als je dit nog nooit gehoord hebt, ontbreekt er iets in je leven. Doe er wat aan! Het is nog niet te laat! 

Conor Oberst – Conor Oberst (Merge/V2)
Uniek en ontroerend.  Het is wat vroeg om vast te stellen na een dagenlange hittegolf (ja, ook in Zweden!), maar met dit album ben je klaar voor de herfst.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12