Wilders verwijdert Salah Edin uit Fitna Wilders verwijdert Salah Edin uit Fitna

Foto rapper vervangen door echte Mohammed B.

Wilders verwijdert Salah Edin uit Fitna

Foto rapper vervangen door echte Mohammed B.

Geert Wilders past zijn film Fitna op drie punten aan om juridische stappen te voorkomen. Donderdag bleek dat Wilders per abuis de albumfoto van Salah Edin had gebruikt, waarop deze poseerde als de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. De rapper liet vrijdag in Pauw en Witteman weten niet gecharmeerd te zijn van de fout. Hij eiste dat de film met zijn afbeelding van het internet verwijderd werd.

Foto rapper vervangen door echte Mohammed B.

Geert Wilders past zijn film Fitna op drie punten aan om juridische stappen te voorkomen. Vorige week donderdag bleek dat Wilders per abuis de albumfoto van Salah Edin had gebruikt, waarop deze poseerde als de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. De rapper liet vrijdag in Pauw en Witteman weten niet gecharmeerd te zijn van de fout. Hij eiste dat de film met zijn afbeelding van het internet verwijderd werd. 

Salah Edin was niet de enige die kwaad was over beeldmateriaal in de film. Zo verwijdert Wilders de beruchte Deense Mohammed-cartoon, waarin de profeet een bom op zijn tulband draagt. Tekenaar Kurt Westergaard had geen toestemming verleend. Ook programmamaker Robbie Muntz is kwaad. Wilders heft zonder toestemming een audiofragment van zijn stem heeft gebruikt in een fragment over Theo van Gogh. Muntz zal nu in de aftiteling genoemd worden.

Update: De aangepaste versie staat online. Salah Edin daagt Wilders. Muntz interviewt Wilders.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12