Voicst gaat naar Sziget Voicst gaat naar Sziget

“Dat wordt Hongaars leren”

Voicst gaat naar Sziget

“Dat wordt Hongaars leren”

Voicst gaat net zoals Pete Philly & Perquisite naar Boedapest toe om op het Sziget festival te spelen. Bassist Sven Woodside: “Ik dacht dat het een soort Lowlands was, maar dit is wel een stuk groter.”

“Dat wordt Hongaars leren”

Voicst staat dit jaar op het Sziget festival in Hongarije, die van 12 tot 18 augustus wordt gehouden. “Dat wordt even Hongaars leren,” zegt Sven Woodside, de bassist van Voicst. “Ik ben nog nooit in Hongarije geweest, dus ik ben benieuwd.”

Het zevendaagse festival, dat jaarlijks 370.000 mensen trekt, wordt gehouden op een eiland midden in de Donau in Boedapest. Woodside is verbaasd over het aantal bezoekers. “Ik dacht dat het een soort Lowlands was, maar dit is wel een stuk groter.” De tweede cd A Tale Of Two Devils is nog niet uitgebracht in Hongarije, maar daar wordt hard aan gewerkt. “We zijn nog onbekend in Hongarije, maar dat verandert wel als we daar lekker gaan rocken,“ zegt Woodside. “Mijn gevoel zegt dat het alweer een lange tijd geleden is dat we in het buitenland aan het touren waren. Volgens mij augustus vorig jaar. Het voelt toch anders als je zo lang in de bus zit. Ik heb er zin in.”

Het festival doet goed zijn best om Sziget te promoten in Nederland. Zo is er een officiële Nederlandstalige website en worden er Sziget feesten gehouden op 29 mei in Utrecht City Arena en 30 mei in de Melkweg in Amsterdam. 

Pete Philly & Perquisite, vrienden van Voicst, staan dit jaar ook op het Hongaarse festival. Onder andere Within Temptation en The Gathering gingen ze voor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12