Te koop op Marktplaats: poppodium Goudvishal Te koop op Marktplaats: poppodium Goudvishal

"Als ik het niet verkoop ga ik er wel zelf in wonen”

Te koop op Marktplaats: poppodium Goudvishal

"Als ik het niet verkoop ga ik er wel zelf in wonen”

Het is geen slechte grap: na drieentwintig jaar trouwe dienst als poppodium staat de Arnhemse Goudvishal te koop op Marktplaats. Huisbaas Bas Jonker: “Er waren mensen die er een kerk in wilden vestigen, maar daar werd ik zelf niet zo enthousiast van.”

"Als ik het niet verkoop ga ik er wel zelf in wonen”

Je komt wel eens vaker vreemde advertenties tegen op Marktplaats.  Een heel voetbalelftal dat te koop staat, of een losbandige echtgenoot. Een keer fronzen en dan vat je hem: het is een slechte grap. Dat was ook de eerste gedachte bij het lezen van de advertentie met de naam ‘unieke loftwoning, voormalige Goudvishal’. Maar nee, het is echt waar: het Arnhemse podium dat in december de deuren sloot, staat op internet te koop. 

Bas Jonker is huisbaas. Hij heeft een paar panden in zijn bezit. Vorig jaar kocht hij de Goudvishal van de gemeente. “Ik zag er wel wat in, zo’n pand midden in het centrum”, vertelt hij. “Het is toch ook een mooi pand?” En nu, na drieëntwintig jaren trouwe dienst als podium, zet hij het op Marktplaats. “Het is misschien een wat vreemde plek. Het gebouw heeft hiervoor lange tijd op een site gestaan voor  monumentale, bijzondere panden. Maar dat heeft geen kopers opgeleverd. Marktplaats trekt meer bezoekers en kost me maar twintig euro.”

En inderdaad, de advertentie lijkt zijn vruchten af te werpen. Er zijn inmiddels serieuze contacten. Maar verkocht is het nog niet. “Er waren mensen die er een kerk in wilden vestigen, maar daar werd ik zelf niet zo enthousiast van.” De bedoeling is dat de oude zaal een geheel nieuwe bestemming krijgt, namelijk die van een lofthuis met garage, tuin en kantoorruimte. “Alles is er al uitgesloopt. Het podium, de bar, de vloer, de achtergevel. Het liefst wil ik er een artistiekeling in hebben die zijn kantoor aan huis heeft.”

Het pand staat te koop voor 500.000 euro. Voor een totale oppervlakte van 400 m2 in hartje Arnhem is dat relatief goedkoop. “Het hele pand is al wel gestript, toch moet er nog een hoop aan gebeuren. Dat is ook wat veel mensen tegenhoudt. Is het niet binnen nu en drie weken verkocht, dan ga ik er zelf in wonen met vrouw en dochter.” 

Het valt op dat Jonker het nostalgische pand vrij zakelijk benaderd. “Natuurlijk vind ik het jammer dat de Goudvishal niet meer bestaat. Ik kwam er zelf ook regelmatig. En het gebouw zal zijn emotionele waarde houden. De dagen dat ik bezig was in het pand kwamen regelmatig nieuwsgierigen langs voor een praatje over hun herinneringen aan de zaal. En er is gelukkig nog aanbod genoeg. Zo is Luxor Live er voor in de plaats gekomen. Het is jammer dat het podium weg is, maar het is wel mijn mazzel.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12