Roald van Oosten één dag verdrietig om einde Caesar Roald van Oosten één dag verdrietig om einde Caesar

“Ik besef vandaag pas echt goed dat alles wat we doen voor het laatst is”

Roald van Oosten één dag verdrietig om einde Caesar

“Ik besef vandaag pas echt goed dat alles wat we doen voor het laatst is”

Vandaag 3 april is het de laatste dag van Caesar. Na vanavond bestaat de band niet meer. Frontman Roald van Oosten heeft het er moeilijk mee. "Het is goed dat we stoppen, maar vandaag sta ik mij toe om daar verdrietig over te zijn.”

“Ik besef me vandaag pas echt goed dat alles wat we doen voor het laatst is”

Vandaag 3 april is het de laatste dag van Caesar. Na vanavond bestaat de band niet meer. Frontman Roald van Oosten heeft het er moeilijk mee, laat hij weten. “Gisteren hadden we de laatste repetitie en het gezamenlijke laatste biertje na afloop. Ik begin me te beseffen dat nu alles wat we doen voor het laatst is. Het is goed dat we stoppen, maar vandaag sta ik mij toe om daar verdrietig over te zijn.”

Veertien jaar geleden richt Van Oosten samen Marit de Loos en Sem Bakker Caesar op. De band hangt voor veel mensen nauw samen met hun jeugd, dat geldt ook voor de leden zelf. “Het is in die zin ook een afscheid van die periode. Caesar was de muziek van vroeger, de muziek van de jeugd. Al was ik zelf toen al niet zo heel jong meer.” Het was de eerste band die Van Oosten opzette. De band waar hij onbezonnen instapte, waar alles nieuw was. “Zo’n eerste band is toch anders. Je bent niet meer zoals toen.”  

Zelf had Van Oosten nog wel zin in een volgende plaat. Het was vooral Bakker die te kennen gaf liever te willen stoppen. “Ik heb hem niet onder druk gezet. Ik denk ook wel dat het oké is zo. Iedereen ontwikkelt zich in een andere richting. Na zoveel platen is het beter om nieuwe formules te zoeken of een nieuwe samenwerking te beginnen. Het is goed om dat op tijd te doen, want het is vervelend als dingen doodbloeden. Aan de reacties is te merken dat Caesar nog wel leeft.”

Caesar voortzetten met andere muzikanten ziet Van Oosten niet zitten. “De manier waarop Sem, Marit en ik muziek maakten was vrij uniek. We hebben alle drie pittige karakters en een eigen visie op hoe popmuziek in elkaar steekt. Het was bovendien een kwestie van verschillende talenten samensmelten.”

Vanavond spelen ze hun afscheidsconcert in een uitverkochte Melkweg waar ook bands als Alamo Race Track, Voicst, Bettie Serveert en Scram C Baby nummers van Caesar zullen coveren. “We zijn heel vereerd dat ze dit voor ons doen. We hebben niet aan de wieg gestaan van deze nieuwe stroming bands, maar we hebben elkaar zeker op een positieve manier beïnvloed.”
 
3VOOR12 neemt de audio van het concert van vanavond op. Bekijk hier de laatste liftsessie met Caesar.

Luister naar het gehele interview met Roald van Oosten in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12