Rappers Steen en BangBang op ramkoers Rappers Steen en BangBang op ramkoers

“De grote vraag is: hoe graag wil deze jongen leven?”

Rappers Steen en BangBang op ramkoers

“De grote vraag is: hoe graag wil deze jongen leven?”

Rapper BangBang is pislink op zijn collega Steen. Die wijdde een complete track aan hem, genaamd Kwibus & Tum Tum. De Brit is not amused: “Ik ben ervoor opgeleid om botten te breken”, waarschuwt hij.

“De grote vraag is: hoe graag wil deze jongen leven?”

Rapper BangBang is boos. Zijn collega Steen dropte woensdag een spijkerharde nieuwe track op internet, genaamd Kwibus & Tum Tum, waarin hij de vloer aanveegt met de Brit. Het verschijnsel is al zo oud als de weg naar Rome: twee rappers die elkaar verbaal te lijf gaan. Maar zo sportief neemt BangBang de strijd niet op. “Hij is te ver gegaan”, zegt hij. De Brit liet de track door zijn vrouw vertalen en weigert een knipoog te zien. “Ik vind Steen een goede rapper. Om een paar dingen in de track kon ik lachen. Dat ik verkracht ben door een tattoo-apparaat, briljante vondst! Maar dat hij begint over pistolen, dat kan ik niet luchtig opnemen. Ik heb een vrouw en kinderen voor wie ik verantwoordelijkheid moet nemen.” Opmerkingen over kindermisbruik in zijn jeugd en het feit dat Steen hem uitmaakt voor ‘kankeraap’ zijn bij BangBang in het verkeerde keelgat geschoten.

Het geschil begon een paar dagen geleden, toen Steen zich in het BNN-programma URBNN smalend uitliet over de Britse rapper. De rapper uit Utrecht – wiens favoriete stopwoordje ‘kanker’ is – staat bekend om zijn lompe teksten. BangBang reageerde furieus en liet op FunX weten dat Steen op moest passen. “I’ll beat him with that bitch”, zei hij, refererend aan pornoster Amber Elisa, die een rol speelt in het filmpje van BNN. De nieuwe track van Steen is een antwoord op de laatste woorden van BangBang: “Steen is a dead man”.
BangBang hoef je niets te vertellen over geweld, zegt hij. Hij is afkomstig uit een Londense achterbuurt en verdiende zijn brood op straat. “Ik ben ervoor opgeleid om botten te breken”, waarschuwt hij. Zijn straatinstinct steekt nu weer de kop op. “Ik ben de enige rapper in Nederland die echt weet waar hij het over heeft als hij het over geweld heeft. Ik heb een traan op mijn lichaam getatoeëerd voor elk litteken. Ik ben de enige die zijn best doet om in vorm te zijn. Als hij de bad guy wil spelen, kan hij beter met een pistool komen. We kunnen afspreken waar hij maar wil. Hij mag meebrengen wie hij wil. Ik ga vanmiddag nog wat dingen doen, en daarna ga ik uitzoeken waar hij woont. Ik hoop dat het regent, dan hoor je weinig. De grote vraag is: hoe graag wil deze jongen leven?”

Steen is niet onder de indruk. “Een beetje sarren, meer is het niet. Ik reageer gewoon op wat hij over mij heeft gezegd op de radio”, zegt hij. “Ik vind die shit van hem gewoon niet vet. Nederlandse hiphop moet Nederlandstalig zijn. Hij wil niet eens Nederlands praten. BangBang is gewoon een tweaker die met een slechte LSD trip is gaan zwemmen en in Amsterdam is aangespoeld.” Dat discriminerende grappen bij BangBang gevoelig liggen, wist hij toch? “Wat? Ik wist niet eens dat hij een neger is! Ik dacht gewoon een Engelsman. Misschien moet ik me toch eens in hem gaan verdiepen.” Steen is niet onder de indruk van de dreigementen en denkt er niet aan om naar de politie te stappen. Zijn volgende stap wordt vermoedelijk gewoon een nieuwe track. “Ik zal eerst eens kijken wat hij gezegd heeft. Dan maak ik er gewoon weer eentje. Kubus moet het maar voor hem vertalen.”

Moet Steen de komende tijd flink op zijn hoede zijn? Of wordt hij de eerst getekende artiest op BangBang’s nieuwe label? Reageer onder dit artikel.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12