NPI plaatst per abuis adressenbestand online

Op de thee bij Henkjan Smits, smeken bij Kees de Koning of je plaat pluggen bij Peter van Brummelen? Geen probleem!

Door een gehaaste oplevering van de nieuwe site zijn vele privéadressen en telefoonnummers uit het bestand van het NPI online verschenen..

Op de thee bij Henkjan Smits, smeken bij Kees de Koning of je plaat pluggen bij Peter van Brummelen? Geen probleem!

Het NPI heeft per abuis op de nieuwe site vele (email-)adressen en telefoonnummers van bekende en minder bekende muzikanten, journalisten en mensen uit de industrie beschikbaar gemaakt. In de nieuwe Muzikantenservice is het mogelijk om achter adressen van labels en bijvoorbeeld 3VOOR12 te komen. Een mooie service. Echter, bij een heel aantal personen wordt niet een zakelijk adres, maar een thuisadres en privé nummer vermeld. Zo zijn de adresgegevens te vinden van journalisten Peter van Brummelen en Jean-Paul Heck, maar ook van Sharon den Adel van Within Temptation, Opgezwolle’s Sticks, Pieter Perquin oftewel Perquisite of het mobiele en thuisnummer van singer-songwriter Lucky Fonz III.

Het NPI reageert geschrokken op het nieuws en heeft het betrokken IT-bedrijf inmiddels opdracht gegeven het gehele adressenbestand offline te halen. De bedoeling is dat een gescreende versie uiteindelijk weer online komt. Volgens Arjen Davidse is de fout ontstaan door de gehaaste oplevering van de nieuwe site. Sinds 1 januari 2008 is het NPI officieel gefuseerd met enkele andere belangenorganisaties in verschillende muzieksectoren. Er werd besloten om de nieuwe website, die al geruime tijd in ontwikkeling was, met spoed op te laten leveren. Volgens Davidse is in deze haast de bewuste informatie ten onrechte online verschenen.