Lamgeslagen organisator Roadburn na wegvallen Headliner CelticFrost Lamgeslagen organisator Roadburn na wegvallen Headliner CelticFrost

“Ik ben helemaal op en uitgeput. Ik kan niet eens fatsoenlijk denken.”

Lamgeslagen organisator Roadburn na wegvallen Headliner CelticFrost

“Ik ben helemaal op en uitgeput. Ik kan niet eens fatsoenlijk denken.”

Alweer een grote tegenslag voor het Roadburn festival. Headliner CelticFrost is plotseling uit elkaar gegaan en zal dus niet op het Roadburn festival in Tilburg staan.

“Ik ben helemaal op en uitgeput. Ik kan niet eens fatsoenlijk denken.”

De band CelticFrost is plotseling uit elkaar gegaan en dat betekent dat de band niet op het Roadburn festival in Tilburg staan. Een grote tegenvaller voor organisator Walter Hoeijmakers. “Ik ben helemaal op en uitgeput. Ik kan niet eens fatsoenlijk denken. Er is grote paniek. We proberen oplossingen te bedenken,” zegt hij geëmotioneerde. “Ik ben lamgeslagen. We gaan er echt alles aan doen om een nieuwe grote headliner op het festival te krijgen.” 

Het Roadburn festival kent dit jaar veel tegenslagen. De band Electric Wizard trok zich bijvoorbeeld terug. Rickie Lee Jones, die de Current 93 zou bijstaan tijdens het optreden zei ook af. Even werd gevreesd dat Current 93 helemaal niet meer zou komen. Maar de rest van de experimentele folkband is verrassend genoeg akkoord gegaan om een met een aangepaste set in de Tilburg 013 te gaan spelen. Begin van deze week schreef Hoeijmakers nog op zijn weblog op 3VOOR12, nadat Current 93 bevestigde toch wel te komen: “Eerlijk gezegd: ik ben gebroken. Niet eerder is Roadburn zo'n zware bevalling geweest en kruip ik het liefst weg onder een steen als ik weer een gecancelde band moet aankondigen.”

En nu, twee dagen later, alweer een zware tegenslag door het wegvallen van CelticFrost. Hoeijmakers is bang voor de felle reacties van de fans.”Grotere bands waren al uitgevallen en daar reageerden veel mensen heftig op. De tickets waren bijvoorbeeld ook nog eens duurder dan afgelopen jaren. Pfff. Ik kom moeilijk uit mijn woorden. Dankzij CelticFrost wilden heel veel bands komen naar ons festival. We hebben het hele festival aan deze band opgehangen.” 

Hoeijmakers gaat nu bedenken hoe hij het weggevallen gat op het rockfestival kan oplossen. Verschuivingen van het schema is een optie. “Er zijn 49 bands geprogrammeerd op het festival en ze hebben allemaal strakke tourschema’s. Het is lastig om dingen te verschuiven. We gaan ons best doen.”

Het Roadburn festival is op 17,18, 19 en 20 april in de 013 Tilburg. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de zondag. Kaarten voor de donderdag zijn nog beschikbaar.

Update: Roadburn heeft na het afgenomen interview bekend gemaakt dat de band Enslaved CelticFrost gaat vervangen. Lees het 3VOOR12weblog van Walter Hoeijmakers over het wegvallen van de headliner.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12