Kenners tippen Motel Mozaique: Devotchka, Black Lips en Alela Diane Kenners tippen Motel Mozaique: Devotchka, Black Lips en Alela Diane

"Ik slenter graag met de stroom bezoekers mee en laat me verrassen"

Kenners tippen Motel Mozaique: Devotchka, Black Lips en Alela Diane

"Ik slenter graag met de stroom bezoekers mee en laat me verrassen"

We vragen Rotterdamse kenners welke bandjes zij gaan checken op Motel Mozaique deze week. “Black Lips is leuk. Lekker, zo’n rammelende garage band.”

"Ik slenter graag met de stroom bezoekers mee en laat me verrassen"

Motel Mozaique ziet graag bandjes terugkomen, want het is een gastvrij festival. Zo staan dit jaar de punkers van Be Your Own Pet weer op het podium en Tom Barman is ook van de partij, ditmaal met zijn band dEUS. We vragen Rotterdamse kenners of er nog andere leuke gaan gasten optreden.

Peter van Boheemen, van platenwinkel Velvet Music Rotterdam is erg enthousiast over de programmering van Motel Mozaique dit jaar. “Het is echt een erg goed programma.” Boheemen kijkt erg uit naar singersongwriter Alela Diane. “Ja, dat is echt mijn topper. Een meisje met gitaar dat geweldige nummers heeft. Ik zag haar in december op een zondagochtend bij het programma Vrije Geluiden. Ze deed toen dingen met haar stem in de studio, ongelooflijk.” Zijn andere favoriet is de headliner van het festival dEUS. “Dat spreekt voor zich toch?” Van Boheemen is erg benieuwd naar Goldfrapp. “Live is Goldfrapp heel afwisselend. Ze veranderen elke keer van stijl. Ik ben erg benieuwd hoe het nu is.” Een band waar van Boheemen veel over gehoord heeft is de Canadese elektro-rock band Holy Fuck. “Ik heb me nog niet in deze band verdiept. Maar in mijn omgeving spreekt iedereen heel positief over Holy Fuck. Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar Devotchka. Amerikanen met Balkaninvloeden. Live kan dat denk ik heel leuk zijn.”

We spreken een beetje verwarde David Pino van de band El Pino and the Volunteers. “Ik heb net mijn huis verkocht en lijdt nu beetje een zwerversbestaan. Ik slaap in een caravan en zwerf wat rond. Ik vind het wel prima zo. Lekker avontuurlijk.” Uiteraard  gaat David deze week naar Motel Mozaique, in zijn thuisplaats Rotterdam. “Ik ga niet echt voor bepaalde artiesten. Ik slenter graag met de stroom bezoekers mee en laat me verrassen. Ik ga zeker voor Alela Diane. Ik heb haar album gekocht en zij is echt sterk. Ik ben ook erg benieuwd naar Devotchka. Ik heb veel goede verhalen over ze gehoord.”

Sascha Roth, muziekprogrammeur van Worm Rotterdam, heeft zich nog niet zo verdiept in Motel Mozaique, maar wil wel even snel een blik op het programma werpen. “Black Lips is leuk. Lekker, zo’n rammelende garage band.” Roth gaat niet naar het festival toe. Hij is te druk met zijn eigen werk voor Worm. “Jamie Lidell springt in het oog. Al vond ik hem vroeger interessanter dan wat hij nu doet. Zijn eerste plaat was extremer en meer experimenteel. Nu zit hij erg in het funkgebeuren. Goldfrapp zie ik staan. Mega-act. Ik vind het zelf verschrikkelijk, maar mijn broer is grote fan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12