Joey Ruchtie nieuwe programmeur Watt Joey Ruchtie nieuwe programmeur Watt

“Ik ben niet van de smaakpolitie, Guus Meeuwis wil ik best hebben”

Joey Ruchtie nieuwe programmeur Watt

“Ik ben niet van de smaakpolitie, Guus Meeuwis wil ik best hebben”

Rotown en Eurosonic/Noorderslag programmeur Joey Ruchtie gaat ook de programmering doen voor het nieuwe Rotterdamse podium Watt. “Watt moet een podium worden voor alle Rotterdammers.”

“Ik ben niet van de smaakpolitie, Guus Meeuwis wil ik best hebben”

Het nieuwe Rotterdamse podium Watt, dat in september de deuren zal openen, wil gaan werken met een team van programmeurs. Een van de programmeurs is inmiddels bekend: Joey Ruchtie van Rotown en Eurosonic/Noorderslag.

Volgens Ruchtie is hij ‘organisch’ naar zijn nieuwe baan toegegroeid: “De directeur van Live @ Nighttown is dezelfde als Rotown. Hij heeft mij hier voor benaderd.” Hij zal daarnaast werkzaam blijven bij Rotown en Eurosonic/Noorderslag. “Dit kan er prima naast. Het op en neer rijden naar Groningen gaat ook heel goed. Het is prettig om voor meerdere zalen te programmeren. Op deze manier kan ik mij zo breed mogelijk oriënteren. Je weet beter wat er speelt en wie er op tour is.”

 De mogelijkheden voor Ruchtie om verschillende bands te boeken wordt nu ook groter. “Rotown heeft toch een profiel van jonge, vernieuwende artiesten, vergelijkbaar met Ekko of de bovenzaal van Paradiso. Het is geen ideale plek voor hardere stijlen zoals metal en hardcore. Watt heeft nog geen bepaalde functie, we kunnen nog alle kanten op. ”

Het programmeursteam van Watt zal waarschijnlijk in totaal uit drie personen bestaan. De andere twee namen zijn nog niet bekend. Ruchtie is inmiddels al wel aan de slag. “Maar ik heb nog geen officiële bevestigingen binnen. Ik ben eerst nog aan het inventariseren welke bands straks beschikbaar zijn. Daarbij begin ik bij Nederlandse artiesten. Er zijn er zoveel die al lange tijd niet hier hebben gespeeld, omdat ze te groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan Pete Philly & Perquisite of Guus Meeuwis.” Maar laatstgenoemde past toch beter in het PSV stadion? “Watt moet een podium worden voor alle Rotterdammers. Ik ben niet van de smaakpolitie, ik wil Guus best hebben.”

Het gerucht dat Amy Winehouse op de openingsavond zal staan, ontkent hij. “Amy hier? Ik betwijfel het ten zeerste. De Engelse tabloids stonden er vol mee, maar wij weten er niets van.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12