Hollandse Nieuwe Applescal was in het begin heel slecht Hollandse Nieuwe Applescal was in het begin heel slecht

“Van applaus krijg ik minder voldaan gevoel van dan het maken van baslijn”

Hollandse Nieuwe Applescal was in het begin heel slecht

“Van applaus krijg ik minder voldaan gevoel van dan het maken van baslijn”

De Hollandse Nieuwe is deze week de 20-jarige techno artiest Pascal Terstappe, alias Applescal.

“Van applaus krijg ik minder voldaan gevoel van dan het maken van baslijn”

Toen Pascal Terstappe als 15-jarige begon met produceren was het niveau niet al te best. Nu vijf jaar later maakt hij boeiende techno en is hij de Hollandse Nieuwe onder zijn artiesten naam Applescal.

VAN WAAR DIE NAAM?
“Die is niet echt ergens op gebaseerd. Ik zat vroeger met een vriend een beetje na te denken over een artiestennaam. Toen hadden we deze voor de lol bedacht. “

HOELANG BEN JE SERIEUS MET MUZIEK BEZIG?
“Ik ben nu vijf jaar bezig met echt muziek maken. In het begin was ik voor het plezier aan het oefenen met muziekprogrammaatjes. Het was toen ook heel slecht. Op een gegeven moment begon het echt ergens op te lijken. Dan zat ik ook vier tot zes uur achter elkaar in de studio. Ik wilde heel graag optreden, dus ik stuurde cd’tjes overal naartoe en kreeg positieve reacties. Ik mocht een digitale plaat uitbrengen op Manual, daarna volgde de labels Deep Focus en Groove Collection.”

BEN JE PRODUCER, LIVE ARTIEST OF DJ?
“Ik ben geen DJ. Ik treed live op met mijn laptop. Ik produceer mijn tracks zelf met originele mixen. Ik ontleed ze en laat ze dan live horen in de club.”

WAT ZIJN JE TOEKOMSTPLANNEN LATER?
“Doorgaan met waar ik mee bezig ben en dan muziek maken. En veel live optreden, ook in het buitenland. Het lijkt me geweldig om in de toekomst elke week in een ander land te zijn.”

OORDEEL: AL DIE INVLOEDEN, EEN MINIMAL-INTRO, BOEIENDE TECHNO OPBOUW EN VURIGE ACID KRASSEN. SOMIGGE ARTIESTEN KUNNEN GEEN KEUZE MAKEN, JIJ MOET GEEN KEUZE GAAN MAKEN, WIJ ZIJN BENIEUWD HOE JE DIT LIVE GAAT DOEN. WE HOPEN NIET DAT WE JE KWIJTRAKEN AAN HET BUITENLAND
“Hoezo kwijtraken? Mijn houding is misschien dat ik graag naar het buitenland wil. Ik blijf natuurlijk gewoon een Nederlander.”

STUDIE AFMAKEN EN EEN VANGNET CREËREN OF RISICO’S NEMEN EN ALLES OP ALLES VOOR DE MUZIEK?
“Ik zou mezelf voor de kop slaan als ik niet keuze twee zeg. Ik studeer Media en Informatiemanagement. In mijn vrije tijd is het volle bak muziek maken, dat vind ik echt leuk. Alles op alles voor de muziek dus.”

STUDIO OF DE DANSVLOER?
“ Studio. Van applaus krijg ik minder voldaan gevoel van dan het maken van een onwijs vette baslijn.”

DOORBREKEN MET EEN REMIX VAN EEN ANDER OF MET DE REMIX VAN JOUW NUMMER DOOR EEN ANDER?
“Eerste. Je eigen werk is het belangrijkste. Als iemand daar een remix van maakt, krijgt die persoon de credits. Ik zou eerder een remix maken voor een andere artiest. Maar het liefst maak ik natuurlijk mijn eigen track en eigen lines.”

WAAR EN WANNEER LIVE?
“16 mei sta ik in de Melkweg bij klinch: Electronation vs. Crackhouse. Ik mag optreden als opwarmertje voor Tiefschwarz.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12