“Het kleinschalige van Motel Mozaique gaat er niet vanaf” “Het kleinschalige van Motel Mozaique gaat er niet vanaf”

Terugblik met organisator Harry Hamelink

“Het kleinschalige van Motel Mozaique gaat er niet vanaf”

Terugblik met organisator Harry Hamelink

We blikken met organisator Harry Hamelink terug op een succesvol Motel Mozaique weekend. "Gaat het gerucht rond dat ik de Gutter Twins heb opgezocht in het ziekenhuis? Haha."

Terugblik met organisator Harry Hamelink

Om 16.00 uur stonden al meer dan duizend mensen te wachten op een speciaal polsbandje voor dEUS die pas ’s avonds zou gaan spelen. Organisator Harry Hamelink: “Het was goed om te zien hoe ontspannend iedereen in die spontane zelf georganiseerde rij stond. Het kon vanaf dat moment al niet meer mis gaan.” Hamelink blikt terug.

Het blijft Motel Mozaique altijd wel een beetje achtervolgen: lange rijen van wachtende mensen voor sommige zalen in de stad. Organisator Hamelink: “Dit jaar probeerden we de wachtrijen te voorkomen door om 16.00 uur speciale polsbandjes voor dEUS uit te delen en drie grote bands tegenover dEUS te zetten. Dus de mensen die geen polsbandje hadden konden naar Jamie Lidell, Devotchka of The Do.” Hamelink vindt dat deze methode uitstekend heeft gewerkt en betreurt het dat sommige fans te laat waren voor de dEUS-polsbandje.
 
Het festival was dit jaar twee dagen achter elkaar uitverkocht. Gaat het kleinschalige van het festival er niet een beetje vanaf? “Nee, want de capaciteit is in verhouding hetzelfde gebleven met de vorige edities. De afgelopen jaren bleven enkele tientallen kaartjes voor het festival over. We zitten op meer locaties, met nog steeds kleine zalen en dezelfde intimiteit.” Het dieptepunt van het festival was voor Hamelink de afzegging van de Gutter Twins. “Het was erg teleurstellend. Ik weet dat veel mensen zich verheugden op de Gutter Twins. Ik ook, maar helaas. Gaat het gerucht rond dat ik hem persoonlijk heb opgezocht in het ziekenhuis? Haha. Wat ik heb begrepen is dat zanger Greg Dulli ziek in het ziekenhuis is beland in Brussel. Meer weet ik echt niet.”
 
“Waar ik ontzettend van kon genieten was Jamie Lidell,” zegt Hamelink enthousiast. “Eerst gaf hij een funky optreden in de Schouwburg. Een dag later was hij bereid om in de TENT een sessie te doen voor 3VOOR12. Vervolgens liet hij zich verleiden door het kunstduo Bliss sisters om zich te laten verzorgen op een ziekenhuisbed. Jamie Lidell deed aan alles mee wat het festival te bieden heeft: kunst, intimiteit en gastvrijheid. Schitterend.” Harry Hamelink vindt dat het thema gezondheidszorg als rode draad door het festival goed tot zijn recht is gekomen. “En op muzikaal gebied zat het ook goed in elkaar. Twee mooie headliners met dEUS en Goldfrapp.”
 
Hamelink blikt alvast vooruit naar volgend jaar. “Uiteraard wordt de rode draad van het festival heel anders. Voorzichtig zijn we al begonnen met brainstormen. Het blijft kunstzinnig en gastvrij. Volgend jaar staat er een nieuw Nai–gebouw en de Lantaarn/Venster gaat waarschijnlijk verhuizen. We laten ons graag inspireren door dit soort ontwikkelingen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12