Goud Graven met All Missing Pieces: The Hives, Wolfmother en The Wombats Goud Graven met All Missing Pieces: The Hives, Wolfmother en The Wombats

“Woman leerde ik kennen via Guitar Hero. Ik bakte er niets van, maar vond het wel een vet nummer”

Goud Graven met All Missing Pieces: The Hives, Wolfmother en The Wombats

“Woman leerde ik kennen via Guitar Hero. Ik bakte er niets van, maar vond het wel een vet nummer”

Nog geen half jaar nadat All Missing Pieces bij 3VOOR12 was gekozen tot Hollandse Nieuwe, staat de band al op de nominatielijst voor een 3FM Award. “Winnen gaan we die natuurlijk nooit, maar dat we er tussen staan is al heel wat.” Zanger/gitarist Camiel graaft naar goud in het 3VOOR12 archief.

“Woman leerde ik kennen via Guitar Hero. Ik bakte er niets van, maar vond het wel een vet nummer”

In december vorig jaar waren ze Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12. In minder dan een half jaar tijd heeft de piepjonge All Missing Pieces het geschopt tot de nominatielijst voor een 3FM Award, waar ze tussen ‘doorgewinterde’ artiesten staan als Alain Clark, Racoon, Blof en Krezip. Zanger /gitarist Camiel: “Natuurlijk gaan we die nooit winnen, maar dat we er tussen staan vinden we al heel wat.” Maar omdat niets zeker is, roepen ze hun vrienden op om via Hyves en MySpace te stemmen. Hun nieuwe EP met de lange naam PUSHTHEBUTTONONMYBACKANDTURNMEON gaat zeker voor meer stemmen zorgen. “We hebben best lang over de opnames gedaan. Het was eigenlijk een soort van muziekles, we zijn tijdens het proces heel erg gegroeid.”  

Je kunt nog stemmen voor de 3FM Awards via 3fm.nl

The Hives – Main Offender live op Pinkpop 2001
“The Hives is een van de weinige bands die garage groot houdt. Live vind ik ze ook heel sterk, met hun witte pakken en alle energie die ze uitstralen. Jammer genoeg heb ik ze nog nooit gezien. De laatste keer dat ze in Paradiso speelden was het al uitverkocht voordat ik een kaartje had. Maar met Sinterklaas kreeg ik een live dvd van de The Hives. Die heb ik nu twee keer gezien. Sommige bands beginnen hun optredens energiek, maar houden dat vaak niet tot aan het einde toe vol. The Hives wel, anderhalf uur lang.”

Eagles of Death Metal – Cherry Cola Live op Lowlands 2007
“Eagles of Death Metal hebben vette nummers en een briljante zanger met die snor van hem.  Ik hou er van als bands live echt iets toevoegen, er een show van maken. Anders kan ik net zo goed thuis het album opzetten. Eagles of Death Metal doen dat. Het optreden op Lowlands was heel vet. Althans, dat vertelden mij vrienden achteraf. Ik was met de familie naar Italië. We hadden net de opnames achter de rug van onze single I Want You To Know. Lowlands was de enige periode dat we nog vrij waren voor een vakantie.”

Wolfmother – Woman live op Lowlands 2006
“Er staat ook een live opname van Woman op Pinkpop, maar deze vind ik toffer. De sfeer is beter. Samen met White Stripes is Wolfmother een band die het lukt het Led Zeppelin geluid te evenaren. En het is wederom de energie waardoor ik de band zo goed vind. Dit nummer heb ik ontdekt door het computerspel Guitar Hero op de Wii. Ik bakte er helemaal niets van, maar vond het wel een heel vet nummer. Ik heb het toen meteen opgezocht.”  

The Raconteurs – Salute Your Solution
“Een week geleden hoorde ik de nieuwe plaat Consolers of the Lonely via de 3VOOR12 Luisterpaal voor het eerst. Ik vind hem een stuk beter dan de vorige. De sound op dit album is veel meer uitgewerkt en dan die stem van Jack White erbij maakt het helemaal af. Op MySpace zag ik vervolgens de clip van Salute Your Solution. Die is heel vet. De cd ga ik zeker nog kopen.”

The Wombats – Let’s Dance to Joy Division live op London Calling 31-11-2007
“The Wombats kan ik altijd draaien. Het is goed dat er bands als deze zijn die vrolijke, leuke muziek spelen. Alleen maar zware muziek is niet fijn, daarvoor hebben we het in West-Europa ook veel te goed. We hebben niets te klagen. Op de 3VOOR12 avond van Song van het Jaar hebben we Let’s Dance To Joy Division gecoverd. De reacties waren heel goed, sommigen mensen vinden onze versie zelfs beter dan het origineel. Dat vind ik niet, maar we hebben hem nog wel vaak gespeeld. Het is een herkenningspunt voor mensen geworden. In het filmpje zie je na een tijdje een meisje het podium opklimmen. Ik ontdekte zojuist dat dat Marije van mijn school is. Ik zal binnenkort eens vragen hoe ze het vond.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12