Geert Wilders gedagvaard door rapper Salah Edin Geert Wilders gedagvaard door rapper Salah Edin

Edin eist voorschot op schadevergoeding van 25 duizend euro

Geert Wilders gedagvaard door rapper Salah Edin

Edin eist voorschot op schadevergoeding van 25 duizend euro

Top Notch rapper Salah Edin heeft een kort geding aangespannen tegen Geert Wilders. Hij zegt door een beeldverwarring in de film Fitna in zijn reputatie te zijn geschonden en eist een voorschot in de schade van 25 duizend euro.

Edin eist voorschot op schadevergoeding van 25 duizend euro

Zojuist werd bekend dat Top Notch rapper Salah Edin een kort geding heeft aangespannen tegen Geert Wilders. Zoals 3VOOR12 eerder berichtte heeft Wilders in zijn film Fitna een foto van de rapper vertoont, terwijl Mohammed B. in dat fragment wordt bedoeld. Volgens advocate Margriet Koedooder is donderdag een dagvaarding aan de politicus uitgereikt. Het kort geding dient maandag 7 april in de rechtbank in Amsterdam.

Edin eist dat Wilders zijn film niet langer verspreidt. Ook wil Edin dat Wilders een rectificatie plaats op de website van zijn partij en een persbericht verstuurt aan een aantal grote nationale en internationale persbureaus. De artiest eist een bedrag van 25 duizend euro. De fotograaf van de afbeelding State-fotograaf Ilja Meefout eist een schadevergoeding van vijfduizend euro wegens het schenden van zijn auteursrecht. In beide gevallen gaat het om voorschotten op de uiteindelijke schadevergoeding.

Wilders heeft al eerder aangegeven de foto in Fitna aan te passen. De advocate van Edin en Meefout zegt dat de reputatie van Edin door de verwarring is geschonden. "Ik weet nog niet wat Salah Edin gaat meemaken als hij van grens naar grens gaat. Zijn veiligheid is in gevaar gebracht", aldus Koedooder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12