De 7EVEN (week 17): dEUS, GEM, Tapes ‘n Tapes De 7EVEN (week 17): dEUS, GEM, Tapes ‘n Tapes

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 17): dEUS, GEM, Tapes ‘n Tapes

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

dEUS | VANTAGE POINT
V2
Stop de nieuwe dEUS de eerste keer in de hifi en het lijkt niet zó veel soeps. Maar blijf je luisteren, dan hoor je elke keer meer en bloeien de nummers open. Vantage Point doet niet onder voor voorganger Pocket Revolution. Integendeel. Single 'The Architect' is verreweg het beste wat dEUS in jaren gemaakt heeft. De laatste nummers missen wat spanning, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met enkele ware meesterwerkjes.

THE BLACK DOG | RADIO SCARECROW
Soma Quality
Over de gehele linie zuigt Radio Scarecrow de luisteraar het
geluidspalet in, om gedragen door ritmes en melodieën op uitermate
plezierige wijze de mysteries van het leven abstract af te tasten. The
Black Dog weet daarmee een ultieme soundtrack voor het onderhuidse leven
in de grote, boze stad te maken.

POSSESSED BY PAUL JAMES | COLD AND BLIND
Voodoo Rhythm/Clear Spot
Konrad Wert aka Possessed by Paul James komt uit de Everglades en zo klinkt hij ook. Ruig en drassig als het moeras knauwt, huilt en zingt hij zijn plaatje vol met meeslepende blues- en gepassioneerde, punky folkliedjes.

TAPES 'N TAPES | WALK IT OFF
XL/V2
Walk It Off bewijst de groei die de band de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Met Weezer- en Flaming Lips-producer David Fidmann achter de knoppen is het geluid wat verzorgder en gestroomlijnder geworden. Maar gelukkig blijft het rammelige karakter behouden en is dit bij vlagen zinderend en zompig album nog altijd niet radiovriendelijk.

MARK STEWART | EDIT
Crippled Dick Hotwax!/Konkurrent
Aan het geluid van Mark Stewart is weinig veranderd sinds zijn laatste album. Nog altijd domineert een zwartgeblakerde mix van hiphop, dub en funk, waarover hij z'n bijtende vocalen uitspuugt. Al is de dance niet helemaal aan hem voorbijgegaan. LCD Soundsystem, !!! en Alec Empire: move over, de meester van de punky beats en politieke slogans is terug.

CURSED | III: ARCHITECTS OF TROUBLED SLEEP
Reflections/Bertus
Cursed staat nog steeds garant voor een flinke portie onderhuidse
spanning en een cynische blik op de wereld om zich heen. De onrust die de ondertoon vormt van het hele oeuvre, siddert onverminderd door.

GEM | NEW
Excelsior/V2
Gem noemt zijn derde plaat New. Dat woord suggereert veel: een andere band, maar ook een betere. Dat is niet het geval, maar er staan wel een paar leuke nummers op New.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12