De 7EVEN (15): The Kooks, REM, Triggerfinger De 7EVEN (15): The Kooks, REM, Triggerfinger

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (15): The Kooks, REM, Triggerfinger

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN! REM, The Kooks, Blood Red Shoes.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

 Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

REM | ACCELERATE
Warner
Michael Stipe en co geven plankgas op de nieuweling. Somberheid maakt plaats voor snelheid en gedreven rockmuziek. Met Accelerate bereidt REM zich voor op zijn zoveelste succesvolle festivalzomer.

THE KOOKS | KONK
Virgin/EMI
Dat The Kooks zich weet te onderscheiden in de overload aan Britse indiebands is een prestatie op zich. Het beproefde recept van het succesvolle debuut wordt ook op Konk toegepast. Of dat erg is? Niet als je het goed doet. De dynamiek van Konk zet zich door gedurende het hele album, waarop geen zwakke plek te ontdekken valt. De verdere muzikale ontwikkeling komt later wel. Als ze vijfentwintig zijn ofzo.

BLOOD RED SHOES | BOX OF SECRETS
V2
Blood Red Shoes produceert een muur van geluid, en dat met slechts twee muzikanten. De Box of Secrets mag dan allang gelekt zijn en weinig verrassingen meer bevatten, het spervuur aan puntige rock vermengd met aanstekelijk Britpop is er niet minder om.

WHITE RABBITS | FORT NIGHTLY
Fierce Panda/Munich
Het zijn vooral de vreemde, bijkans bezeten Afrikaanse ritmen die Fort Nightly van begin tot eind blijven beheersen. Daarmee is het
consistenter dan Vampire Weekend en toegankelijker dan Yeasayer. De Amerikaanse pers noemde White Rabbits 'ons antwoord op Canada'. Dat bleek niet te voorbarig. Je mag het geloven.

THINGUMA-JIGSAW | AWAKEINWHITECHAPEL
Deserted Village/Clear Spot
Moord, horror, gedichten: de band met de lichtelijk onuitspreekbare naam gooit alles samen op een freaky folkplaat. Gemakkelijk is de muziek zeker niet, maar wie doorbijt leert flink bij over vele
(gruwel)onderwerpen en instrumenten.

TRIGGERFINGER | WHAT GRABS YA
Excelsior/V2
Zoek je een cd om in je auto met 180 kilometer per uur tegen een boom aan te klappen, laat het dan What Grabs Ya? zijn. Ruig ten onder met Belgiës stoerste.

SURROUNDED | THE NAUTILUS YEARS
One Little Indian/Bertus
Eindelijk in Nederland verkrijgbaar, de tweede van Surrounded. De
intense post-rock van de Zweden komt af en toe in de buurt van Mogwai. De meegefluisterde bizarre en surrealistische teksten zijn misschien even wennen, maar blijken uiteindelijk het geheime wapen. Het maakt van The Nautilus Years een creatieve en muzikaal stijlvol aangeklede kennismaking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12